Виборчий рік в Україні обіцяє бути не просто насиченим, а по-справжньому неочікуваним та повним сюрпризів. Для того, щоб здобути прихильність електорату та отримати своє місце під сонцем політичні сили додають максимум зусиль. Ще задовго до офіційного початку президентської кампанії, ми мали змогу спостерігати за перемовинами деяких партій про об'єднання і створенням нових політичних проектів.

У листопаді минулого року колишній співголова Опоблоку Юрій Бойко та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович заявили про створення депутатської групи «Опозиційної платформи — За життя». Проте, стало відомо, що перші збори членів новоутворення, які попередньо були перенесені з 10 на 16 січня, завтра так і не відбудуться. Слід зазначити, що дана ситуація склалася через внутрішні суперечки між співзасновниками політичного проекту. Предметом яких стала заява однієї зі сторін про присутність на запланованому з'їзді Віктора Медведчука, на що негативно та категорично відреагували Юрій Бойко та Сергій Льовочкін. Відповіддю на незгоду став ультиматум — «жодного делегата від платформи „За життя“ на з'їзді не буде».

В свою чергу, дана ситуація демонструє справжній стан речей і остаточно спростовує будь-які тези фундаторів політичного проекту щодо існування між членами спільної ідеї та єдності.

Конфлікт, що намагалися приховати, насправді є глибшим ніж здається. Крім того, він становить загрозу і без того нестабільним рейтингам Юрія Бойка. Не є виключенням і те, що за таких обставин Бойко балотуватиметься як самовисуванець. Проте, яким чином дана ситуація може позначитися на рівні довіри та підтримки не важко здогадатися.

Нарешті постає питання і про те, чи взагалі можливі реальні «коаліційні» процеси всередині існуючої в країні опозиції? Остаточно не ясно. Залишається спостерігати...