Передвиборчі перегони офіційно розпочато. А отже потенційні претенденти на посаду Президента вже активізувалися. Нажаль, багато політиків уникають відкритих прямих дебатів, і нам залишається тільки здогадуватись чому саме… Наше завдання проаналізувати що саме нам пропонуватимуть кандидати: від чергових пустих та красномовних гасел та обіцянок – до конкретних та змістовних пропозицій… Чи кожен з них матиме план дій по виведенню країни із затяжної кризи та війни? Чи всі з них готові відкрито озвучувати свої наміри?

Проте є кандидати, які ще до офіційного старту виборчої кампанії, розпочали відкрито та конкретно давати відповіді на ті запити в суспільстві, що наразі існують. Яскравим прикладом є Юлія Тимошенко, яка на цей раз виступила в ефірі «Свободи слова» та комплексно та доступно представила основні положення «Нового курсу України», над яким разом з нею працювало понад сотні експертів: економістів, правників, фахівців з військової справи.

Лідер партії «Батьківщина» в черговий раз наголосила на першочерговості та беззаперечній цінності самої людини, чиї права і свободи мають дотримуватися. Основним пріоритетом має стати освіта та створення гідних умов для життя та розвитку кожного. Саме тому, вона пропонує імплементувати практику мікрофінансування, яке замінить кредитування із великим відсотком, що дозволить більшості українців започаткувати власну справу. Разом із тим, зазначається про необхідність ввести податок на виведений капітал замість податку на прибуток.

Зауважу, що дана модель оподаткування з 2000 років працює в Естонії, яка в рейтингу Doing Business за легкістю ведення бізнесу займає 12 місце, тоді коли Україна – лише 80-е.

У своїй промові Юлія Тимошенко акцентувала і на впровадженні інших успішних європейських практик, наприклад, обов'язкової страхової медицини. А також представила своє бачення щодо вирішення нагальних проблем в Україні таких як війна, корупція та непосильні для населення тарифи.

Але, на мою думку, найголовніше, що наразі прозвучало від лідера партії «Батьківщина» — це необхідність не допустити міжконфесійних конфліктів. На превеликий жаль, вони можуть бути ймовірними через те, що на сьогодні доволі сакральна для народу тема все далі стає елементом жорсткої політичної гри та маніпуляцій. Також Юлія Тимошенко представила факти, які спростовують інформацію про те, що перед рішенням Синоду про надання Українській Церкві Томосу вона прохала Єрусалимського Патріарха не квапитися з наданням автокефалії Українській Православній Церкві.

Наразі стає все більше і більше штучно створених роз'єднуючих факторів і це прикрі реалії… Проте, є надії, що ми зможемо об'єднатися навколо чогось дійсно важливого та вамого, а не виступати, як то часто буває, проти всього...