Остання соціологія демонструє попередні тенденції. Лідер рейтингів серед кандидатів в президенти залишається незмінним. На сьогоднішній день, за результатами дослідження проведеного відразу трьома найавторитетнішими компаніями — КМІС, Центром Разумкова та групою «Рейтинг», за Юлію Тимошенко готові віддати свої голоси 21% тих, хто визначився з вибором і має намір взяти участь в голосуванні. На другому місці опинився актор комедійного жанру Володимир Зеленський, його готові підтримати 11% опитаних. Третє і четверте місце ділять Анатолій Гриценко та чинний президент Петро Порошенко, рівень підтримки яких складає 10%. Далі у рейтингу йдуть Юрій Бойко (9%), Олег Ляшко (8%) і Святослав Вакарчук (6%).

Як бачимо, Тимошенко має вагомий відрив від своїх опонентів і найбільші шанси пройти у другий тур.

Так про що насправді свідчать рейтинги? Наразі актуальною для українців є соціально-економічна проблематика, а не АРМАВІР. Крім того, в суспільстві спостерігається зневіра до чинної влади та суцільне розчарування. Існує запит на конструктивні пропозиції щодо тих нагальних проблем, які наразі існують в Україні.

Війна, тотальна корупція, підвищення цін на продукти харчування, нещадна тарифна політика, низький рівень економіки — це те, що зараз хвилює населення країни, 60 % якого знаходяться за межею бідності. Така ситуація доводить провальність тих реформ, які були започатковані чинною владою, та демонструє неефективність державного управління. Все це зумовлює низький рівень підтримки Порошенка, який відверто ігнорує суспільно-важливі запити. Крім того, головною із вимог електорату сьогодні є відкритість та прозорість.

На відміну від чинного президента, Тимошенко активно та відкрито проводить виборчу кампанію, проводячи масштабні форуми та долучаючи до них кращих спеціалістів з усіх сфер в пошуку нової моделі відповіді на найбільші проблеми, які зараз існують в Україні. В рамках «Нового курсу України», вона створює відкриту площадку для пошуку кращих моделей розвитку. Цим, напевне, і можна пояснити збільшення рейтингу лідера та її відрив від наступного конкурента.

Також, варто зазначити, що Тимошенко в лідерах електоральних симпатій в усіх макрорегіонах країни, за винятком Донбасу, де вона поступається Ю.Бойку. Це створює доволі унікальну ситуацію для України, бо за останні 20 років всі президентські кампанії будувалися на бажанні протиставити одну половину України іншій, свій електорат – чужому, і т.д., а зараз ми бачимо рівномірну картину підтримки і навіть йде мова про те, що певним чином це об'єднує країну

Саме об'єднання навколо нагальних проблем сьогодення, побудова конструктивного діалогу, та задля їх вирішення створюється діалог між народом та владою і йде пошук ефективного методу на шляху успішних трансформацій в Україні.