Запеклі передвиборчі перегони продовжуються. Запит суспільства на нові обличчя активно зростає. Українці не хочуть довіряти пустим обіцянкам, а чекають від кандидатів у президенти чітко сформульованих стратегічних пропозицій. Саме тому, як демонструють результати останнього соціологічного дослідження, проведеного Центром досліджень та комунікацій "ActiveGroup" у жовтні 2018 року, серед лідерів у рейтингу з'явився Володимир Зеленський, якого готові підтримати 9,9%. Слід зазначити, що актор відомого гумористичного шоу Студія «Квартал 95» не маючи попереднього досвіду в політиці, обійшов діючого Президента. Четверте місце посів Анатолій Гриценко з підтримкою в 6,5%. Слідом, майже з однаковими результатами йдуть Святослав Вакарчук (5,3%), Олег Ляшко (4,6%) та Юрій Бойко (4,2%). Андрія Садового, Вадима Рабіновича і Євгена Мураєва готові підтримати на виборах лише близько 2,5 % опитаних.

Беззаперечним лідером вже декількох хвиль рейтингів залишається Юлія Тимошенко. Якщо на початку жовтня за неї готові були проголосувати 11.7% українців , то зараз ця позначка становить 15,4 %. Таке стрімке зростання підтримки Юлії Тимошенко зумовлено передусім наявністю в неї чіткого та конкретного плану дій щодо якісних змін законодавчої, економічної та військової галузі, в яких суспільство є найбільш зацікавленим. Саме тому питання Томосу, яке активно підіймав Петро Порошенко, відійшло далеко назад. Людей більш цікавлять нагальні проблеми: корупція, тарифи і безумовно питання миру на Донбасі.

Виходячи з цього стає ймовірним проходження у другий тур виборів Юлії Тимошенко та Володимира Зеленського. За таких умов комедіант скоріш за все програє політику-стратегу із досвідом.

Остаточно говорити про підсумки виборів ще зарано. Адже, ми можемо спостерігати рекордну кількість претендентів на посаду президента. А картинка, яка є зараз, ближче до виборів може кардинально змінитися, тому необхідно уважно спостерігати за будь-якими зрушеннями у політичному полі.