Вибори нового Президента вже не за горами. З точки зору політичних процесів, це не просто заміна однієї людини на посаді, у разі поразки діюча влада автоматично втрачає доступ до політичних комерційних, приватних інтересів. Розуміючи це, центр прагне залучитися підтримкою регіональних еліт, рівень довіри до яких є вищим.

Поки деякі кандидати перебувають в очікуванні слушного моменту, щоб на всю країну заявити про свої політичні амбіції, Тимошенко доволі активно та публічно веде передвиборчу кампанію. На відміну від діючої влади, яка грає м'язами, підтягуючи адмінресурси, вона пропонує змісти і демонструє алгоритм реалізації актуальних та затребуваних в суспільстві ідей, шляхом проведення форумів та написання Народної Конституції.

Як ми бачимо, за даними соціологічної групи «Рейтинг», Юлія Володимирівна є фаворитом у передвиборчих перегонах, її готові підтримати 17,7 % тих, хто має намір прийти на вибори і визначився, на відміну від діючого Президента, який посів лише п'яте місце (8,3%).

Крім того, Порошенко продовжує очолювати антирейтинг: 52% респондентів не проголосували б за нього у жодному випадку. Все це дає підстави стверджувати, що Тимошенко проходить у другий тур. Хто ж може змагатися з нею? Незважаючи на високий рейтинг, Анатолій Гриценко, не має вибудованої структури та функціоналу, тобто спеціалістів та партійних представників. Ймовірними опонентами Тимошенко на виборах можуть стати об'єднана провладна сила чи об'єднана опозиція, але наразі такої немає. Більш того, спостерігається певний розкол. Четвертим сценарієм, який для нас допоки невідомий, є, на жаль, домовленість олігархів щодо підтримки певного кандидата, який зможе повторити успіх нинішнього Президента і дуже швидко набрати рейтинги.