Прочитав книгу Dave Grossman "On killing".

https://ia801800.us.archive.org/…/On_Ki…/On_Killing_text.pdf

(текстова версія, 11.2 Мб)

https://ia801800.us.archive.org/5/…/On_Killi…/On_Killing.pdf

(скан версія, важка 136.5 Мб)

З цього приводу маю що сказати, факти:

1. ТВ ВИКЛЮЧНО ефективне як засіб пропаганди/"програмування" людей. Будь-яких людей — вік, стать, інтелект, віросповідання, соціальне становище НЕ МАЮТЬ ЖОДНОГО ЗНАЧЕННЯ. Єдина умова — люди мають дивитися ТВ постійно, на зрозумілій для них мові.

Ефективність "програмування" на рівні 90%. Ефект настає ДУЖЕ швидко. Можна змінювати думки людей на будь-які речі на діаметрально протилежні, від рівня "любов" до рівня "ненависть" за лічені дні,тижні, інколи — коли складне питання — місяці. Вищесказане — мій ОСОБИСТИЙ ДОСВІД. Я спілкувався з багатьма, з різними росіянами, в Росії, особисто.

2. Оскільки я маю думку що війна (напад з боку РФ, офензіва) з РФ БУДЕ (навіть, якщо я помиляюсь — все нижческазане буде йти від цієї тези) то:

3. Буде задіяно ВЕСЬ особовий склад ВСУ. Але цього буде недостатньо. Без мобілізації додаткових людей воювати не вийде.

4. Буде ще мобілізація. ПОВНА. ОБОВ'ЯЗКОВО. Чому?

В умовах регулярних боїв, регулярна ротація військових — умова перемоги. Людина не здатна (психологічно) вести війну (активно, у боях) дуже довго — не більше двох тижнів-місяця неперервних боїв. Далі — психологічна "смерть" бійця.

Ефективність таких солдат катастрофічно падає, воювати далі вони вже не можуть... За таких умов доведеться мобілізувати ВЕЛИКУ кількість людей які до того не тільки не мали досвіду війни, АЛЕ — які не розуміють і не бажають ВОЮВАТИ (на цей момент, я вважаю кількість тих хто розуміє що Росія — ворог і буде з нами воювати не більше 10% від кількості чоловіків що можна буде мобілізувати... Людей що підуть воювати або не

втечуть від мобілізаціі — ще менша. Це — зараз.)

5. В нас МАЛА кількість мотивованих бійців. Мотивованих воювати та вбивати. Мотивованих так, що вони готові йти на смерть. Чому? Дуже проста відповідь.

6. ДЕРЖАВА НЕ ГОТУЄ своїх громадян до війни. ЗОВСІМ.

Для цього не треба навіть дивитися на наше українське ТВ. Достатньо спитати пересічних громадян що не є в зоні АТО та не були там як переселенці або як солдати, та в яких близькі

родичі не були в АТО як солдати або переселенці.

Запитати:

Хто для нас (вас) зараз є Росія?

Що таке АТО і чому воно відбувається?

Чи буде війна з РФ? Чому?

Які відносини будуть з РФ далі, або — які відносини треба будувати?

Впевнений, відповіді шокуватимуть військових.

Але це природньо.

Що знає про РФ та АТО та наших солдат пересічний хлоп із села/міста? Так, те що каже йому ТВ. Згадайте 1 факт!

Інтернет є не в всіх, і щоб знати правду, одного Інтернета недостатньо. Треба бути схильним до розуміння де і що шукати і читати в мережі. Із 100% відсотків людей може відсотків 10% є такі що розуміють та шукають,

це ті самі що не дивляться ТВ та не вірять йому.

А що є наше ТВ зараз?

7. Наше ТВ зараз — є територією ворога.

Вважайте що ТВ окуповано разом із Сходом та Кримом.

В ТВ — нема української.

В ТВ — нема АТО, нема війни.

В ТВ — росіяни не стріляють та не вбивають та не катують наших людей.

В ТВ — Росія — "участник конфликта" а не держава-агресор що готується до війни з нами.

В ТВ — росіяни — такі самі люди з такими ж як і ми проблемами. Люди що "не хотят войньі".

В ТВ — нема що САМЕ РОСІЯНИ обрали Путіна, що іх 86% і що вони підтримують анексування Криму та агресію проти України. ТЕ ЩО ВОНИ ГОТУЮТЬСЯ ДО ВІЙНИ З НАМИ.

В ТВ — АТО це "разборки олигархов, не нужньіе простьім людям".

В ТВ "Герой України" ВИМАГАЄ ВИБАЧЕННЯ ПЕРЕД ТЕРОРИСТАМИ, ТА ДО ПЕРЕМОВИН З НИМИ.

В ТВ ми маємо бути "толерантньіми" до ворога та колаборціоністів тому що "они тоже люди"

а якщо ми вбиватимемо їх то "чем мьі от них отличаемся".

В ТВ — РОСІЯНИ ТА УКРАЇНЦІ — "один народ", "говорящий на одном язьіке", "имеющие общие корни" і так далі. Ну то і як такі пересічні громадяни стрілятимуть в "братьев" які "говорят с нами на одном язьіке" бо це "разборки олигархов" і "война никому не нужна"?

А стріляти доведеться — РФ ГОТУЄТЬСЯ серйозно. Вони вбиватимуть.

За таких умов, якщо нічого не міняти, то:

8. Ймовірність окупації ВЕЛИКОЇ частини України та ДУЖЕ ВЕЛИКІ ВТРАТИ в ВСУ під час війни — це ймовірна реальність. Це факт. Це підтверджене окупацією Криму та втратами ВСУ під час офензиви РФ в серпні 2014.

Ось 8 фактів. Ось реальність.

Що я маю сказати далі? Мої думки:

1. Перемога будується в тилу. Мотивація ТІЛЬКИ в ВСУ (або — для тих хто "йде в ВСУ") — це КАТАСТРОФА. Це заздалегідь програшний варіант.

2. Війна з РФ торкнеться КОЖНОГО в Україні. Чи то економічно, чи то БЕЗПОСЕРЕДНЬО — праця в тилу, служба за мобілізацією чи то за контрактом. Але торкнеться. УСІХ.

3. Якщо ми хочемо виграти, МИ МАЄМО ГОТУВАТИ ДО ВІЙНИ УСЮ УКРАЇНУ. Усю. Психологічно. Щоб люди скреготіли зубами але працювали в тилу "за їжу" а не втекли в РФ або Європу біженцями/заробітчанами. Щоб люди йшли до лав ВСУ. Навіть знаючи, що ймовірно не повернуться. А не тікали від мобілізаціі/контракту. Щоб військові не пиячили, не дезертували, не здавалися до полону як тільки опинились на лініі фронту/побачили солдат РФ.

Виходячи із фактів 1 та 7 ми маємо:

4. Використовувати ТВ.

5. Винищити УСІ телевізійні канали та програми що:

а. Російськомовні,

б. Належать про-російським або російським олігархам.

в. Належать БУДЬ-ЯКИМ депутатам та/або політичним партіям.

г. Транслюють та будь-як посилаються на будь-які джерела з РФ, БУДЬ-ЯКІ — мас-медіа, персони, політики, партії, ТВ-канали, тощо.

З МОРДОРУ НЕ МАЄ БУТИ АНІ НОВИН АНІ НІЧОГО!

6. Створити один або декілька ДЕРЖАВНИХ ТВ КАНАЛІВ.

На яких:

а. Тематика АТО та війни з РФ (що буде або йде) буде займати не МЕНШ НІЖ 50% відсотків. Інші 50% відсотків: — новини з України та Світу (окрім РФ) що стосуються АТО, ВСУ та війни,

патріотичні фільми (багато гарного кіно знято в Україні з початку та до кінця 90-х років), музика, передачі.

б. Мовлення — ВИКЛЮЧНО УКРАЇНСЬКОЮ (можна зробити виняток для мовлення на окупованих територіях — Схід, Крим. Там доречна російська та татарські мови, нам треба "зачаровувати" їхні душі).

в. ЖОДНОЇ РЕКЛАМИ! Виняток — зброя, ліки, або волонтерська реклама — збор коштів, або соціальна реклама. ЖОДНОЇ "МИРНОЇ" РЕКЛАМИ!

Ці канали:

а. ОБОВ'ЯЗКОВІ ДЛЯ ТРАНСЛЯЦІЇ ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ! ВКЛЮЧНО ОКУПОВАНІ ТЕРИТОРІЇ!

б. БЕЗКОШТОВНІ, транслюються як в кабельні мережі, так і в ефір (як аналоговим так і цифровим чином), так і в мережу Інтернет. Нетранслювання будь-яким оператором зв'язку цих каналів АВТОМАТИЧНО ПОЗБАВЛЮЄ ТАКОГО ОПЕРАТОРА ЛІЦЕНЗІЇ НА ДІЯЛЬНІСТЬ.

7. Створити міністерство військової пропаганди. ВЕСЬ ШТАТ НАБРАТИ ВИКЛЮЧНО ІЗ ДОБРОВОЛЬЦІВ. Контроль над діяльністю та його оцінка — ВИКЛЮЧНО ДОБРОВОЛЬЦЯМИ.

Процедура вибору людей до цього міністерства — ВИКЛЮЧНО ВІДКРИТА. Діяльність, кошториси, акції, ВСЯ ДІЯЛЬНІСТЬ — ВИКЛЮЧНО ВІДКРИТА. Підпорядковуватимуться виключно Голові ГШ ВСУ, міністру оборони та Головнокомандуючому України. Рада, депутати та партії НЕ МАЮТЬ МАТИ ЖОДНИХ ВАЖЕЛІВ ВПЛИВУ та не МАЮТЬ МАТИ ПРАВА БУДЬ-ЯК ВТРУЧАТИСЯ В ДІЯЛЬНІСТЬ МІНІСТЕРСТВА!

ВСЕ ЦЕ НЕ ВАЖКО ЗРОБИТИ ПІД ЧАС "ВІЙСЬКОВОГО СТАНОВИЩА". Це буде — абсолютно легально і доречно.

Потрібні тільки: політична воля і розуміння.

8. На постійній основі (або на державному рівні, або за допомогою волонтерів) ПЕРЕКЛАДАТИ та РОСПОВСЮДЖУВАТИ важливу інформацію, книги, слайди і таке інше серед молодших та середніх офіцерів (вважаю, старші офіцери МАЮТЬ володіти англійською та МАЮТЬ ПОСТІЙНО ПІДВИЩУВАТИ СВІЙ ПРОФЕСІЙНИЙ РІВЕНЬ — читаючи книги, дивлячись відео, тощо).

Оскільки ми МАЄМО іти до НАТО та ЕФЕКТИВНО воювати — нам треба ПРОЧИТАТИ ДУЖЕ БАГАТО ЛІТЕРАТУРИ. Усім.

Наприклад, вищевказану книгу (Dave Grossman, "On Killing") можна вже зараз стягти та читати. Вона важлива для розуміння психології вбивства. Як перемагати. Як вбивати. Як готувати солдатів що вміють вбивати. Що вміють перемагати.

Але, на жаль, не усі володіють англійською.

Треба перекласти цю книгу на УКРАЇНСЬКУ (ворог не має права отримати від нас жодної допомоги завдяки "одному язьіку") та БЕЗКОШТОВНО расповсюдити серед молодшого та середнього офіцерства.

Офіцери МАЮТЬ знати ЯК ЕФЕКТИВНО вчити бійців, та ЕФЕКТИВНО КЕРУВАТИ НИМИ.

ЦЕ ВАЖЛИВО.

Отже, бюро перекладу документації при МО та ВСУ МАЄ БУТИ.

Не користуватись досвідом провідних армій світу — ЦЕ ЗЛОЧИН.

КОЖНА ПЕРЕКЛАДЕНА КНИГА — ЖИТТЯ СОЛДАТА.