Після вчорашнього засідання, в черговий раз, стало очевидним те, про що писали ЗМІ, Гетманцев не зміг організувати роботу профільного Комітету професійно, й не всіх депутатів вислухав своєчасно. Також, нарешті самі депутати заговорили про те, що норми після першого читання просто зникли. На хвилинку, це тягне на службови й злочин відповідальних осіб. Депутати з фракції «Голос» Железняк та Васильченко, а також від «Батьківщини» пані Бєлькова здійснии демарш. Що це означає? Що процес прийняття законопроекту про легалізацію грального бізнесу затягнеться на невизначений термін.

Лотерейний пул на чолі з головою профільного комітету ВР Данилом Гетманцевим домігся того, що процес прийняття законопроекту 2285-д про легалізацію грального бізнесу фактично заблоковано.

Спочатку прем'єр-міністр О.Гончарук, а потім Верховна Рада при диверсіях лотерейного пулу на чолі з Гетманцевим системно зривали легалізацію грального бізнесу. Тепер Гончарука не має, так сам Гетманцев порушує правила роботи з депутатами: досягнути консенсусу по різних питаннях це його завдання. Демарш – це червона картка Гетманцева, як Голові Комітету, який повинен був забезпечити правильну організацію роботи.

Декілька місяців у комітеті не могли підготувати закон до другого читання. То зведену таблицю не можуть зробити. То нові корупційні схеми легалізації виникають, що гральний бізнес — окремо, а лотереї – окремо. То легалізацію – окремо голосувати, а оподаткування – окремо. То ще щось.

Загалом, усі ці «ігри», блокування легалізації, як вона задумувалася ще восени 2019 року, залишаються в інтересах представників лотерейного бізнесу та корупціонерів, які прагнуть у будь-який спосіб зберегти неадекватну монополію на азартні ігри в Україні.

Д.Гетманцев став головним винуватцем зриву створення адекватного ринку азартних ігор. Бо він керує роботою комітету, і без його відома чи мовчазної згоди не могли б тривалий час відбуватися оті всі «ігри», згадані в ЗМІ.

Те, що депутати профільного Комітету фактично заблокували прийняття законопроекту про гральний бізнес – це знову ж таки професійна недбалість Гетманцева. Ну, невже неможливо було з січня місяця пройтись по всіх спірних питаннях, й з усіма депутатами все врахувати?

Керівник відповідає за все. Чи то невідповідна діяльність керівника, чи то бездіяльність незалежно від того, усвідомлені вони чи ні, мають наслідки. І за наслідки відповідає керівник.

А з усіх дій Д.Гетманцева складається враження, що він — за збереження корупції. Про це йому вже натякали прямо з Офісу Президента України: нещодавно призначений Зеленським керівник виконкому Ради реформ Міхеїл Саакашвілі висловив своє однозначне занепокоєння з приводу підходів Гетманцева. До речі, доручивши це питання пану Саакашвілі та «Офісу простих рішень», президент, ймовірно, не просто натякнув на проблему, а вирішив розпочати тиск, щоб процес легалізації виявився ефективним для держави. Але вчорашня робота Фінансового Комітету показала, що депутати навіть не бажають почути ідеї Президента України. Тому законопроект може бути заветований, і повернутий до Верховної Ради України, а потім починай все спочатку, й так по колу, й лише Бог знає, скільки років це може тривати.

Ми в черговий раз стали вчора свідками відвертого саботажу щодо адекватної роботи над законопроектом 2285-д.