Майбутнє завжди цікавить. Економісти і політики роблять науковоподібні прогнози. Народ бавиться читанням пророцтв. Що приблизно те саме...

Іноді життя підкидає такі головоломки, пояснити які не можуть ніякі астрологи!

Хоча почати варто з булатної сталі. Вважалося, що технологія її виготовлення була втрачена. Однак, українці, на базі центру «Булат НВР» вже покійного Володимира Остаповича, секрет розгадали і виготовили кілька промислових партій булатної сталі.

Заготовки розійшлися майстрами і дуже швидко на ринку виникли різноманітні булатні ножі та інша зброя. Підкреслю, з українського варіанту зварного булату.

Ця сталь має унікальну особливість – створює неймовірні візерунки на поверхні. Дуже рідко – якісь дивовижні концентровані малюнки, за якими віщуни розшифровували майбутнє, складаючи пророцтва.

Уявіть подив інженерів-технократів з центру «Булат НВР», коли такий малюнок проявився на їх заготовці! Самоцитата майже десятилітньої давності:

«На початку жовтня 2008 року, до нас в офіс завітав постійний покупець нашого булату та виробник ножів І.Соченко, і запропонував витравити для проявлення візерунку один із його клинків. – Розповів заступник директора центру „Булат НВР“, Почесний зброяр України Костянтин Сокольчук.- Ми виконали його прохання.

Лезо виготовлено з дуже вдалої промислової плавки – булат із вмістом вуглецю 1,9%.

Справа в тому, що справжня булатна сталь дає унікальний малюнок на поверхні. Ці орнаменти ніколи не повторюються. Древні віщуни, волхви, жреці навіть передбачали майбутнє уважно розглядаючи візерунки на поверхні булатної зброї… Дуже рідко, сталь малювала якісь фігури. Якщо ж проявлялося обличчя людини, то віщуни намагалися „впізнати“ того лідера, якому, у найближчий час доведеться або щось очолити, або взяти участь у глобальних подіях, які змінять хід історії…

ec18c-madjly-b_1-3

-Ми сфотографували лезо, обробивши зображення у фотошопі, – продовжує К.Сокольчук, – Можна легко помітити обличчя людини, до того ж у двох ракурсах. Я бачив обличчя анфас із головним убором типу студенської чотирьохкутної шапочки. При збільшенні, чітко проявилося інше зображення голови – у напівпрофіль. Ще один дивний збіг – малюнок розташований у самому центрі клинка, що значно покращує естетичне сприйняття.

Виходить, це і є легендарний булат-маджлі, який у давину вважали найкращим. Саме із цього зливку був раніше зроблений ніж, який на випробуваннях по різанню пенькового канату дав найвищий результат – більш 600 різів!

Вочевидь, стародавні люди, може навіть інтуїтивно, правильно разбиралися у гатунках булату.

Подібний візерунок на клинку із нашого булату, проявився вперше і природа його, в цілому, не дуже зрозуміла.

Моментально виникло з десяток найекзотичніших версій».

Прикметно, що тоді, у 2008, і сам ніж, і фотографії розглядали десятки людей. І майже нічого не побачили!

Нині, у 2017, раптово, та стара публікація знову зазвучала – несподівано на тій самій фотографії всі побачили… портрет жінки! Набігло кілька віщунів-екстрасенсів…

Різноманітні провидці зрозуміли містичне значення того банального булатного леза з 2008, розпочавши полювання за ножем чи хоча б за чіткими фотографіями малюнка у сучасному стані.

Справа в тому, що директор центру «Булат НВР» Володимир Остапович помер кілька років тому. Центр закрито. Як я розумію, булатну сталь у промислових масштабах, більше ніхто так і не зміг виготовити. Виходить і секрети знову втрачено?

З погляду містики все сходиться… Пишу коротеньку статтю про ту історію. Починається якийсь дивний, як на мій погляд ажіотаж, хоча я розумію логіку.

Якщо включити абстрактне мислення, на лезі можна розгледіти обличчя і Януковича, і Порошенка! Жіночий профіль просто впадає в очі! Вже про козочок, собачок, чортенят, сову ще казна що, не кажу. Народ почав масово заганяти зображення в фотошоп, крутити, щось виділяти…

Вже знемагаючи від реготу після чергового спілування з якимось оракулом, чисто для приколу, сам погрався з фотошопом.

І зрозумів, що крім парсуни жінки з пристрасними очима, там ще чітко проявився лик худого бородатого мужика! Теж майбутній Президент України?

Зайшов сусід і запропонував розглядати ту загадкову фотографію під різним градусом алкогольного спяніння – істина в вині! До речі, гарна ідея! Рекомендую!

На цьому все. Ребус булатного леза з 2008 року розгадано! Є портрет з булатного пророцтва!

Знайдено двох потенційних кандидатів у Президенти України в одному образі – пристрасної жінки і худого бородатого мужика! Тобто наш президент – пристрасна жінка в образі худого бородатого мужика. Чи може, мужик – то спікер?

Маги мають право впадати в релігійний екстаз, просвітлений оргазм і наркотичний маразм. Хай тепер розтлумачать…

Треба подивитися на цю фотографію через десять років…

До всього ставтеся з гумором!

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України»

ec18c-madjly-b_1

b369c-madjly-b

ec18c-madjly-b_1-2

ec18c-madjly-b_1-3

ec18c-madjly-b_1-4

ec18c-madjly-b_1-5

ec18c-madjly-b_1-6

ec18c-madjly-b_1-7

ec18c-madjly-b_1-8