Тема, пов'язана з Островьским Юрієм, щодо побиття журналіста все більш активно розростається подіями та плітками. Але є ще один вид діяльності Островського та К, який ще маловідомий громадськості. Громадське формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Спеціалізований козацький підрозділ сприяння поліції „ЗУБР“ , керівником якого є той самий Островський Ю.Ю. з 31 серпня 2016 р. охороняло (без охоронної ліцензії) Криворізьку загальноосвітню школу №4 .

Звичайно ініціаторами підписання угоди на охорону, з слів адміністрації закладу школи, були батьки, але батьки можуть не знати законодавства. А чи міг керівник школи, Новіков М.Л. не знати законодавства, який теж підписав угоду та допустив це формування в приміщення школи? Те що така „охорона“ не відповідатиме за будь, які події в закладі, батьки пересвідчились на власному досвіді коли з приміщення закладу зникли (поліція перевіряє) будівельні матеріали та коли під час навчального процесу діти з молодших класів „непомітно“ покинули приміщення закладу. Стоїть собі людина при вході в заклад та й стоїть, всього за 5 000 тис.грн. Але на охорону з батьків (по підрахункам самих же батьків) збирали приблизно 9 000 тис. грн. Все це відбувається під керівництвом Новіков Максим Леонідович, який зараз є начальником відділу освіти Виконавчого комітету Металургійної районної у місті ради. Тут питання виникають до голови Металургійної районної ради Шаповалова Геннадія Анатолійовича: невже Вам дійсно потрібні помічники такої „кваліфікації“?

Питання безпеки дітей в закладах міста, як правило призводить до заборони батькам відвідувати школу, при цьому доцільність платної охорони в школах аргументують нібито крадіжками та спробами хуліганів зірвати навчальний процес. Коли ж батьки звернулись до Управління освіти з пропозицією виділити школі комунальну охорону, виявилось що в цьому немає необхідності. ???
Тож я в черговий раз пересвідчуюсь, що безпека дітей це лише привід „заробити“ готівкові (необліковані) гроші при цьому гарантії безпеки Вашої дитини ніхто Вам не надасть.