Мости...Для одних, це звичайні об'єкти транспортної інфраструктури, для інших, це об'єкти досліджень,для мене ці високотехнологічні інженерні споруди мають глибокий зміст. Це символ єднання, компромису, порозуміння. Вони поєднують, роз'єднують, надають містам та людям можливість без зусиль долати перешкоди, як в прямому так і у переносному значенні цього слова. Перші згадки про київські мости датуються 11 сторіччям. Дерев'яні споруди наврядчи можна порівняти з сучасними конструкціями з точки зору надійності, але зміст та функція лишилась без змін. Сьогодні Київ має 150 мостів, серед яких 35 пішохідних, 33 мости проходять через водні перешкоди та 82 звичайних шляхопроводів. Без них неможливо уявити розвиток міста, так як без порузуміння неможливо уявити розвиток суспільства. На жаль сьогодні місто занурено в хаос, який суповоджується появою пам'яток цієї сумної сторінки сучасної історії. Нижче фото, на жаль не знаю автора, яке досить яскраво та змістовно демонструє все, що являє собою відсутність розуміння цінностей, поваги до історії, суспільства та абсолютної безвідповідальності.

5cc863ba0fe27.jpg

Раніше також з'являлись абсолютно безглузді варіанти архітектурних рішень, які лишились там де і повинні були лишитися, в архівах у вигляді креслень, в підручниках, як приклади невдалих пропозицій, де саме місце багатьом реалізованим в сучасному Києві проектам.

5cc86837a895a.jpg

На цьому фото проект пішохідного мосту архітектора Сельцера над вулицею Трьохсвятительскою, який не був реалізований, як і масштабний проект забудови, про який детально написано на порталі Інтересний Київ.

Проекти можуть бути різні, по змісту, по стилю, по функції, але людина, яка приймає рішення повинна розуміти, що кожен з реалізованих проектів буде пов'язаний з його ім'ям на десятки років.