12 січня у столичному літературно-артистичному клубі «Х.Л.А.М.» відбудеться святковий концерт авторки та виконавиці, письменниці,поетеси,викладачки Лізи Жарікової — СНІГ# 30!

5c33ba8fb77cc.jpg

Подія присвячена дню народження, а саме ювілею авторки, їй виконується тридцять років! Саме по активним минулим рокам можна зрозуміти наскільки глибоко розуміє все про що пише та співає Ліза. Народилась майбутня авторка на Луганщині де здобула першу, музичну, освіту. Після було навчання у Харкові та Києві,активна участь у подіях під час подій Революції Гідності та постійна творча діяльність. Вірші друкувалися в альманахах «Сполучник», «Свій-та-нок», «Скіфія», антології «Євромайдан. Лірична хроніка (видавництво 'Discursus').

Ліза є лауреатом фестивалю авторської пісні „Срібна підкова-2013“, Міжнародного фестивалю „Одна маленька свічка“ (2014, 2015 – авторська пісня), „Книжка від Зебри-2015“ (Харків), переможцем Всеукраїнського літературного конкурсу „Витоки“ (Острозька академія, 2015),володаркою ІІ премія Всеукраїнського конкурсу „Гранослов“, 2015, ІІІ премія видавництва „Смолоскип“ в номінації „Поезія“ (2017), переможцем Всеукраїнського фестивалю „Мовою серця“ (Івано-Франківськ, 2016), фіналістом Молодої республіки поетів 2016,володаркою 2 премії фестивалю „Червона рута“ 2016 року (авторська пісня).

Все перераховано для розуміння доволі простої істини, що за кожним рядком віршу або пісні, стоять думки та хвилювання звичайної дівчини. Особисто я познайомився з Лізою влітку 2018 року під час подій на Поштовій площі,куди вона приїхала підтримати культурний протест проти знищення археологічної спадщини власною творчістю. Там вперше почув її пісні та відверто кажучи, деякі з них назавжди, як то кажуть, запали в душу. Я впевнений, що всі хто прийдуть на святковий концерт 12 січня, не підуть з пустим серцем та отримають власне розуміння творчості Лізи Жарікової!

Для тих хто чує це ім'я вперше рекомендую декілька творів, які доступні за посиланнями:

Дівчина з Романтичного Майдану. Ліза Жарікова

Ліза Жарікова — Одноокий бог (Single 2018)

Ліза Жарікова — Тимчасовий носій інформації

Ліза Жарікова — Не відчиняй (Концерт у Х.Л.А.М.і 9.09.2018)

джерело SaveKyiv

Редагувати статтю