Довгих 8 місяців Полтавщина чекала на призначення нового голови облдержадміністрації.

12 листопада глава ОДА – Олег Синєгубов, прибув на Полтавщину. Саме «представлення» нового глави вийшло трохи дивним. Губернатор поняття «зеленого» не мав про те, що таке управління областю, програми дій в нього також не виявилося, а серед найближчих планів озвучив відкриття двох офісів: «офіс, який займатиметься інвестиціями», та «офіс, що забезпечуватиме реалізацію програм президента в регіоні». Тоді чим буде займатися сама ОДА? На ці питання він тоді так і не відповів.

Проте новопризначеному губернатору вистачило 2 тижні, щоб створити політичну кризу та «запустити» у владу напівкримінальні елементи.

За даними місцевих ЗМІ, угруповання, у фарватері якого починає рухатися новопризначений голова Полтавської ОДА, займається системи крадіжками газоліну із газогонів, помічене у численних рейдерських захопленнях землі та майна.

Місцеві оглядачі вважають, що «політичне» крило цього угрупування очолює одна з найбільш скандальних постатей Полтавщини, депутатка обласної ради Ірина Степаненко.

Якщо «погуглити» про неї, то можна багато чого знайти.

https://bastion.tv/novii-gubernator-poltavshchini-...

https://poltava.to/news/42437/

На рахунку їх групи скандальний «віджим» Полтавської дитячої бібліотеки імені Панаса Мирного, спроба незаконної забудови в історичній частині міста Полтава, яка закінчилася нападом «тітушок» і ножовими пораненнями кількох місцевих жителів, та інші злочини.

Всі ці події свого часу набули широкого розголосу в місцевих ЗМІ. Такі угрупування, як правило, вважають «не руконеподаваємим». Але новий губернатор видно іншої думки.

Полтавські оглядачі відверто кажуть, що основний інтерес «групи Степаненко» – захоплення обласної ради, отримання доступу до коштів обласного бюджету, ресурсів, що знаходяться у розпорядженні ОДА. Методи боротьби за «приз» вони також не підбирають. Наприклад, останній раз Степаненко і Ко фактично зірвали сесію облради.

Якщо врахувати попередній бекграунд угрупування, то історія корупції на Полтавщині за 28 років видаватиметься «дитячим садком».

Союз зі Степаненко для нового керівника області — це гарантований конфлікт із громадськістю, ЗМІ, практично всіма політичними силами в регіоні.

Під питанням прийняття обласного бюджету на наступний рік. А отже, є ризик дестабілізації ситуації в області, невиплат зарплат, масових акцій бюджетників тощо. В сусідній Черкаській області вже бюджетники «майдан» збирають. Не виключено, що наступною стане — Полтавщина.

Спираючись на подібні «кадри» Олег Синєгубов ризикує зробити тиху Полтавщину епіцентром бунтів та протестів. Ось тільки чи потрібно це президенту Зеленському?