Є така теорія «Ефект метелика» тобто «Помах крила метелика на одному континенті може викликати землетрус на іншому». Її ще помилково пов'язують з оповіданням Рея Бредбері «І грянув грім», про подорож у часі, але в принципі це про одне і теж. Прихильники цієї теорії переконують, що будь-яке, навіть найменше втручання, будь-яке рішення і будь-яка фраза змінюють (кардинально або незначно) хід всього нашого подальшого життя. А може, навіть долю людства. «Ефект метелика» — це по суті, те, як змінюється явище, якщо з його еволюції раптом виключається одна ланка.

Тобто навіть невелике наше втручання в певному напрямку може призвести до колосальних наслідків. І які це будуть наслідки поки ми не можемо передбачити, але ми можемо попередити втручання . Думаю не варто пояснювати кожному, що ми вплетені в складний організм природи і те , як ми поводимося з цією природою віддзеркалює нашу поведінку. Ми давно вже відчуваємо себе на цій землі майже царями, повелителями стихій і доль.Ми і тільки ми можемо вирішувати кому тут жити , а кому ні. Я не буду говорити тут про екологічну катастрофу , хоче це теж важливо, бо мене зараз турбує інше.
Чи можемо ми, діти природи знати , що в цьому світі потрібно, а що має бути знищено навіки? Можливо ми створювали його ?Можливо ми ті, кому надали право творити людські долі? Чи може ті, що напевне знаємо, що одні люди кращі або гірші за інших? Нас створено однаково важливими на цій землі, всі ми прекрасні і неповторні. І те, що дехто з нас зовсім інакший, не говорить про те, що він не має права жити так як ВІН хоче , а не так як хочеш ТИ .
Кожен створений для якоїсь місії в цьому світі, або ж за чиїмось задумом і не тобі вирішувати правильно це чи ні . Варто це просто прийняти , а не гратися у вєршитєлєй долі, чия б та доля не була, бо можливо той, кого ти вважаєш зайвими у цьому світі і є тим метеликом для тебе і твоїх нащадків.
Отож наступного разу, коли рука потягнеться до великого лайку з закликом «Інакших бути не повинно» добре подумай — чи це не призведе до появи нового диктатора наш тал Гітлера, якого як нікого торкнувся «Ефект метелика», бо виявляється Адольф мріяв вчитися на художника, та от комусь його картини здалися не цікавими і він отримав дізлайк.


P.S. В Україні налічується від 800 тисяч до 1 мільйона 200 тисяч гомосексуалів, лесбійок, бісексуалів та трансгендерів.

5ad9b9cc3f597.jpg