Олег Березюк, Інститут глобальної політики і права, юрист і правозахисник розпочав резонансну дискусію про стан українського суспільства. Нові тези...

Історія з коронавірусом мала б багато чому нас навчити.
У першу чергу мова тут має йти про політику.

Вищі посадові особи органів державної влади і місцевого самоврядування у цій ситуації мали б зібрати фахівців у галузі медицини , правильно оцінити ситуацію і вжити передбачених законом заходів для локалізації джерел інфекції та захисту людей від її поширення.
Замість цього в Україну почали повертати наших громадян з країн вражених коронавірусом без дотримання ними карантинних заходів , що у значній мірі сприяло поширенню інфекції.
Разом з тим весь народ загнали по квартирах і з допомогою поліціі штрафували і тероризували окремих громадян,які не хотіли виконувати встановлені Урядом абсурдні і протиправні приписи.
У ряді своїх інтерв'ю Головний санітарний лікар Віктор Ляшко визнав , що вжиті Урядом -України у нинішній ситуації заходи були надмірними.
Але це було очевидним і без його зізнання.
Загальновідомим є те,що різного роду «велюри» , «епіцентри» та усі інші близькі до нинішньоі влади і олігархів підприємства в період так званого карантину продовжували працювати і отримувати надприбутки, в той час, як весь малий і середній бізнес було поставлено на межу банкрутства.

Якщо з цього не зробити правильних висновків і не відправити нинішній Уряд у відставку та не замінити депутатський корпус і міських голів,які дискредитували себе в період поширення інфекції коронавірусу, то на осінь ми знову отримаємо чергову кризу.-підкреслив Олег Березюк.
Зараз потрібно тверезо оцінити ситуацію,об'єднати однодумців і зробити все можливе і неможливе для того щоб виграти місцеві вибори а потім відправити у відставку Президента України Володимира Зеленського та переважну більшість нинішніх політиків.