«Краще аніж у оперному!», «Здається більше ніж в Національній опері раза в два!» – так зреагували студенти і викладачі Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського на процес монтажу унікального оперного текстового табло.

-Не можу не похвалитися ще однією приємністю, яка наразі відбувається у моїй Консерваторії! На численні прохання студентів нашої Академії, а особливо студентів кафедри оперного співу, було придбано та вже розпочались налагоджувальні роботи по встановленню в нашій Оперній Залі табло з рухомим рядком! Вже скоро Табло запрацює і буде тішити глядачів синхронним перекладом Українською мовою оперних вистав,які виконують наші виконавці мовою оригіналу! – написав у ФБ блогер Alex Lapushkin– Команда ректора Тимошенка в дії! Віват Академія! Респект та вдячність команді Максима Тимошенка!

Oksana Voronina Максим Олегович Тимошенко: Спасибо Вам за оперативность решения этой проблемы и за то, что слышите каждого! – зауважила слухачка, що вивчає оперний спів.

-Згадую Ваші пропозиції з цього приводу, – відповів ректор НМАУ Максим Тимошенко, – Ми їх проаналізували, вивчили досвід інших оперних сцен, прорахували всі технічні і цінові моменти, знайшли відповідні структури. Табло вже в залі, працює в тестовому режимі. Наші глядачі, крім насолоди від виконавської майстерності, зможуть бачити україномовний синхронний переклад! Що дуже важливо для студентів! Нагадую, що ми фіксуємо і вивчаємо всі пропозиції студентів, викладачів, випускників. Якщо можемо, реалізуємо їх в режимі реального часу чи плануємо на найближче майбутнє. Зрозуміло, накопичилося чимало проблем, є бюджетна дисципліна, не завжди вдається знайти спонсорів, дещо доводиться відкладати до кращих часів… Хочу, щоб ми всі це розуміли і в пошуках покращення не переходили до відвертих фантазій! Всьому свій час! Головне – є результати!

Нагадуємо, що минулого року відбулися драматичні вибори ректора НМАУ. Тоді, в жорсткій боротьбі, за підтримки більшості колективу, переміг син славнозвісного Вчителя і Ректора Олега Семеновича Тимошенка – Максим.

Консерваторія відразу відчула позитивні зміни, про що постійно пише преса та зазначають студенти в соцмережах.

Нова команда не ховає проблеми, а намагається оперативно їх вирішувати. Все в режимі максимальної гласності і відкритого діалогу.

Зрозуміло, молодим реформаторам важко. Занадто потужний спротив іржавої бюрократичної системи. Але, енергійній команді ректора Тимошенка вдається долати «неможливі» перепони і демонструвати блискучі результати.

Справжній європейський стиль оновленої Національної музичної академії!

Лише успіхів!

Сайт «Музика України»

Відгуки з соцмереж:

В Оперной студии НМАУ достаточно часто проводятся различные спектакли и концерты. Среди спектаклей, регулярно проводимых – это «Наталка Полтавка» Н. Лысенко, «Запорожец за Дунаем» С. Гулака-Артемовского, которые исполняются на украинском языке.

Однако, у нас есть оперы, которые исполняются на русском. Это – «Алеко» Рахманинова, «Царская невеста» Римского-Корсакова, «Иоланта» Чайковского. Это – обязательный репертуар, на котором наши студенты – вокалисты и дирижёры учатся параллельно с украинским и другим репертуаром.

Есть также огромное количество опер на итальянском языке, арии из которых исполняются в различных концертах. И, нам очень хочется, чтобы текст исполняемого музыкального материала был понятен как нашим студентам, так и преподавателям. Но, самое главное, мы хотим, чтобы он был понятен всем слушателям, которые приходят на наши мероприятия. Теперь, благодаря недавнему приобретению табло, на котором будет отображаться текст на украинском языке, это стало возможным!

Я уверена, что уже совсем недалеко то время, когда зал Оперной студии будет достойно конкурировать не только с залом Национальной оперы, но и со многими другими залами Украины и зарубежья. Потому что акустика в нем ОЧЕНЬ И ОЧЕНЬ ХОРОШАЯ!

Кресла в зале – новые – есть, табло есть, и, самое главное, что подписываются договора с другими странами о сотрудничестве!!!! Теперь у наших студентов появляется возможность познакомиться и в дальнейшем конкурировать с исполнителями из других стран.

С каждым днём у нас в консерватории становится всё лучше и лучше!

Оксана Овдейчук