Національну музичну академію ім. П. І. Чайковського добре знають у світі. Це – заклад планетарного рівня, яким пишається Україна! Вчитися у НМАУ – круто!

Але, серед столичного студентства існує і інший рейтинг – умови проживання у гуртожитку. Ось тут і звучить слово – проблема…

-Стан гуртожитку Академії – жахливий! А тут змушені жити люди, які щодня доторкаються до високого мистецтва! – обурюється вже обраний, але ще не призначений Ректор НМАУ Максим Тимошенко, – Скоро зима – дощі, морози, сніг, а приміщення перебуває фактично у аварійному стані. І крім студентів цією проблемою ніхто не переймається! Чому? Чому «не помічали» скільки років? На жаль, через бюрократичні перепони, я поки не маю необхідних повноважень, аби безпосередньо втрутитися аби якось виправити ситуацію. Тому через соціальні мережі звертаюся до студентів – давайте зустрінемося, порадимося, обдумаємо план конкретних дій. Ховати голову в пісок я не збираюся!

Звернення М.О.Тимошенка до студентів:

Шановні студенти!
Мене, як і Вас також дуже непокоїть та дратує жахлива ситуація, яка склалась у приміщенні гуртожитку нашої Академії. На жаль, на сьогоднішній день, я ще не можу (завдяки деяким законодавчим формальностям) взятись до вирішення цієї проблеми на всі 100%.

Але, сидіти склавши руки та чекати офіційного призначення мене Мінкультом – я також не буду!
Тому, пропоную всім студентам, які проживають у гуртожитку Нашої Академії зустрітись у вівторок 30 жовтня о 18.00 біля гуртожитку за адресою: вул. Маршала Тимошенко, 2 К та разом з Вами напрацювати план невідкладних дій, щодо виведення будівлі з жахливого та аварійного стану.

Перепост вітається! Щодо години зустрічі –пропонуйте, коли краще. З повагою до Вас!

Максим Олегович Тимошенко

Максим Тимошенко влітку був призначений в.о. ректора НМАУ, але, за кілька тижнів, без пояснень, з грубим порушенням законодавства, був незаконно звільнений з посади Держсекретарем Мінкульту. Під час відпустки Міністра…

Обурені студенти, викладачі, громадськість висловили протест під Міністерством культури, писали листи. Включилася преса. Попри перепони, М.Тимошенко взяв участь у виборах ректора і впевнено переміг.

Майже одночасно, оголошено судове рішення про незаконність звільнення М.О.Тимошенка з посади в.о. ректора з вимогою негайного поновлення на посаді. Однак, бюрократи Мінкульту знову «не помічають» рішення суду!

А проблем, з початком учбового року накопичилося чимало. І потерпають від них цілком реальні викладачі і студенти.

Взагалі, на зустріч «невизнаного» ректора з студентами у гуртожитку, варто запросити і журналістів. Хай глянуть, у яких умовах живе майбутня музична еліта Європи…

Це саме та ситуація, де треба діяти негайно, а не плакати, згадуючи глобальні кризи…

Віктор Тригуб