З сумом спостерігаю на чергові намагання Зеленського послати Степанова у відставку. Логіку Влади розумію — те що відбувається з ваукцинацією це треш.

У Зімбабве більше вакцинованих, ніж у нас. І якщо у Світі рівень смертності падає за останні дні ми піднялись на 6 місце у світі по кількості захворюваних на ковід

І як би зараз Степанов не намагався виправити ситуацію, розганяючи джинсу на всіх можливих інформаційних площадках, відповідальність за цей провал лежить виключно на ньому.

А відповідгно і на смертях людей, які померли через те що не отримали вчасно вакцину.

Звісно, Зеленський і Шмигаль, розуміючи політичну відповідальність за цей провал, хочуть його поміняти.

Але є дві проблеми.

Перша. Зняттям Степанова Влада визнає, що провалила вакцинацію. Більше того, прийдеться голосувати за постанову, яку зареєструвала опозиція — Голос, ЄС та інші опозиційні депутати.

Допустити публічну перемогу опозиції? Медійно така історія дуже погана.

Друга проблема – нема кого на його місце призначити. Давайте визнаємо — у Зеленського кадрова імпотенція. Він не знає, із ким працювати.

В Офісі передумали просувати Віктора Ляшка на цю посаду, а інших кандидатів у них не має.

Звісно, є гідні медчики та професіонали. Але він їм не довіряє, оскільки асоціює з іншими політичними силами. ЄС, ОПЗЖ, Голос, Батьківщина.

Вони всі для нього чужі.

Зеленський не розуміє, на кого спертися. І це дозволяє Степанову залишатися на робочому місці.

Саме тому у Зеленського оголосили, що наступне засідання Ради з питань відставки Степанова відбудеться після травневих свят. За цей час будуть шукати відповідь на два питання.

Як зняти Степанова, не проголосувавши за Постанову, яку зареєструвала опозиція?

Хто замінить Степанова?

І якщо відповідь на перше питання ще можна знайти (процедурно можна зареєструвати свою Постанову і спробувати її проголосувати першою) то на друге питання відповіді не має.

І якщо рішення не знайдуть, Степанов залишиться на посаді, а українці продовжуватимуть хворіти і помирати через провалену Степановим вакцинацію.

Наприкінці нагадаю дві цифри. За сім років війни на Сході країни загинуло близько 14.000 українців.

Від коронавірусу померло 43.000 українців. Тобто через халатність Степанова померло в три рази більше українців ніж від куль російських терористів.

І цифра кожного дня продовжує рости.

608a66d25ba1a.jpg