За рік до старту місцевих виборів боротьба за мерські крісла у містах мільйонниках загострюється з кожним днем.
Проти Садового — порушено кримінальні справи, Філатова і Кличка постійно пресують команда преЗЕдента
Краща ситуація тільки в Кернеса, якого силовики поки обходять. Кажуть він отримав імунітет завдяки особистій дружбі з Коломойським.
Однак якщо раніше мери тільки захищались то за рік до початку місцевих виборів ситуація помінялась.

Першими в інформаційну атаку пішли Філатом та Садовий – прямо звинувативши Офіс Президента у замовлені проти них інформаційних атак.

Наразі мери розгортають у своїх містах активний системний спротив атакам команди Зеленського, оперативно розгортаючи інформаційні фронти та виборчі штаби.

Наступним на фоні загального падіння рейтингу преЗЕдента, скандалів навколо Богдана і Слуг Народу перейшов у публічний контрнаступ Кличко.
Впринципі логічно — не можливо виграти війну, якщо постійно відсиджуватися в обороні...
Сьогоднішня преска не тільки чергова вдала інформаційна контратака... Це перша публічна спроба зафіксувати у киян образ мера як «міцного господарника»
І як на мене, зважаючи на досягнуті успіхи, це може бути досить вдалим образом на наступні місцеві вибори.
Чому? Ну достатньо глянути на соціально-економічні показники, які досягнув Київ за останні декілька років.
За цей час бачимо постійне зростання доходів Київського бюджету (2018 — 57 млрд, 2020 — 60 млрд).

Більше того кияни мають можливість у режимі он-лайн через запущений сервіс Відкритий бюджет в режимі реального часу моніторити доходи та видатки міського бюджету.

І якщо держава тільки починає розробляти концепцію «країну в смартфоні» то кияни на всю користуються її сервісами. Завдяки сервісам Розумне місто та Кабінет Киянина вже 4 роки існує он-лайн запис у садочки, електронний запис до лікаря, система петицій, громадський бюджет.

У столиці постійно зростають видатки на освіту, медицину, соціальні проекти. Постійно будуються школи та садочки, ремонтуються лікарні, дороги, парки...
Чи все так райдужно?
Звісно ні. Застаріла інфраструктура, яка забирає багато коштів з бюджету. При цьому в столиці надмірне забирання ПДФО до державного бюджету (60% порівняно з 40% в інших містах).

До прикладу, більше половину в жодній європейській країні не забирають. Тому коли говорять де наша Прага, потрібно одразу ставити питання, а де наші празькі бюджети?

Окрім того, в жодній цивілізованій країні не намагаються з боку Президента чи керівника Офіса Президента тиснути на обране керівництво міст з метою отримання фінансових дивідендів.

Звісно в столиці не все так добре. По при те, що відремонтовано понад 900 км доріг, оновити дорожнє полотно ще потрібно в низці місцях. Окрім того лишаються проблеми з транспортною інфраструктурою. Корки та робота громадського транспорту продовжують викликати зауваження у киян.
Постійні медійні атаки з боку офісу преЗЕдента на столицю продовжуються майже не щодня.
Тож сьогодні ми побачили гарний старт кампанії, який по перше, дозволив Кличку отримати гандикап на старту кампанії, а по друге об'єднатися з командою мерів, які кинули виклик Зеленському

А от чи вистачить цього гандикапу та об'єднання для остаточної перемоги ми побачимо через рік...