60f975ffb25ff.jpg

На сайті tZE-Inform з'явилася цікава інформація про те, що відбувалося з «найвеличнішим лідером сучасності» у Батумі.

Насамперед, слід згадати, що ніхто з перших осіб держави «найвеличнішого» на летовищі не зустрічав. Також, без супроводу офіційних осіб, в перший день перебування в Грузії воно чогось поперлося на лінію розмежування між Грузією та її окупованою частиною, після чого на сайті президента України з'явилося повідомлення, що «найвеличніший» відвідав кордон між Грузією та Абхазією і ознайомився з роботою пропускного пункту. І гадаю, що це не просто помилка в дусі звільненої мандельши — це свідомий крок, щоби остаточно зіпсувати наші стосунки з ще одним прихильним до нашої країни партнером.

Після офіційної церемонії президент Грузії Саломе Зурабішвілі відхилила пропозицію про зустріч, висловлену Зеленським. Причини цього цілком зрозумілі. Знаходження засудженого в Грузії, Міхеела Саакашвілі в державній системі України унеможливлює встановлення прямих контактів між керівництвом Грузії і України. Та й інформація про відвідування «кордону з Абхазією» теж зіграла свою роль.

Далі пішов абсолютно очікуваний демарш Молдови.

Мабуть грузини про щось підозрювали, тому засунули місце проведення розмови в «пенал». Це внутрішня кімната без вікон.

Санду в масці, залишивши біля входу свою делегацію, кинувши портфель помічниці, не сідаючи запитала, дивлячись на Зеленського «Де Чаус?» Відповісти спробував Єрмак, але Санду, навіть не звернувши на нього уваги, звернулася до Кулеби — «А ти хто у них? Міністр закордонних справ, або ганчірка?». Кулеба промовчав.

Сівши за стіл, Санду хвилин п'ятнадцять рівним голосом чеканила все, що про них думає. Про російські війська, які їздили в «Придністров'я» через Україну, про електроенергію, яку постачає Україна «Придністров'ю», про контакти Єрмака з т.зв президентом Красносельським, ну й по справі Чауса.

«Ми знаємо, що він у вас. Це знає Лондон, це знає Вашингтон».

«Я прийшла сюди, тому що поважаю Україну і її народ. І я буду робити все, щоб зберегти цю взаємну повагу, але мати справу з вами (зеленою шоблою) не бажаю. Всі питання — офіційно, під протокол. І так буде до вирішення всіх питань».

Далі з боку української делегації було те, що описувати видання не бажає. От тут детально не розписано – мабуть «найвеличніший» зі світою впали в істерику.

Вся зустріч — близько тридцяти хвилин.

Підсумки форуму — абсолютно порожній документ і явні ознаки міжнародної ізоляції України, — пише згадане видання.