Українська Православна Церква Московського Патріархату (УПЦ МП) вона ж Російська Православна Церква в УКРАЇНІ (РПЦ вУ) починаючи з першоієарха Онуфрія і закінчуючи простим священником на кожному куті і з кожного відра та праски стверджують про свою : автономність, автокефалію, незалежність. А чи це насправді так є? Так говорять вони правду чи ні? Про дотриманні дев'ятої Божої заповіді " Не бреши" вони нас навчають на проповідях, а чи самі вони говорять нам правду?

Щоб взнати як працює той чи інший прилад ми беремо і вивчаємо інструкцію. Отже беремо і ми статут УПЦ МП. Але давайте домовимлся, що деякі церковні посади ми замінимо громадянським. Ну наприклад Синод УПЦ МП як Верховна Рада, чи Предстоятель на Призедент. Ну, що ж почнемо.

Параграф 1 п. 1

Українська держава є самостійною і незалежною у своєму управлінні та устрої.

п. 3.

Верховна Рада спілкується з іншими країнами через Державну Думу Російської Федерації.

Параграф 2 п. 6

В обов'язки ВР входить: в) нагляд за перетворенням в життя рішень сесій і принятих постанов Державної Думи Росії .

Параграф 5.п.1

Главою Української держави є Призедент України.

п. 2.

Призедент України благословляється Патріархом Російським і Московським.

п. 4

Підпис Призедента України ставиться після підпису Призедента Росії.

п. 7

Призидент України є постійним депутатом Держ. Думи Росії.

п. 15

Не пізніше 3-х місяців після звільнення місця Призедента призначаються вибори для обрання Призедента України.

А тепер фінал цього п. 15 уважно і вдумливо читаємо : після обранная, Призедент України зустрічається з Призедентом Росії для отримання Підтверджувальної Грамоти, що Призедент України є дійсно Призедентом України.

Не вірете? То провірте Статут УПЦ МП.

Це все. От хто є Предстоятель УПЦ МП Онуфрій(Березовський) і кому він зобов'язаний. І взагалі кому ця псевдоцерква служить. Хто дівчинку вечеряє той її і танцює.

От і питаня, а чи є гріхом в сучасний час, попам брехати? Чи можливо у них уже є той такий бажаний квиток у Небесне Царство?

Божої Вам мудрості.