Запитання: В чому полягає головна мета росіян на нашому внутрішньому фронті за умов майже двадцятип'ятирічного їхнього вільного доступу на наш внутрішній ринок для вербовки та купівлі «п'ятої колони»?

Відповідь: Спровокувати та постійно підтримувати фундаментальну кризу влади перенаправивши боротьбу за неї зі стандарту її підпорядкованості демократичним нормам та стандарту визнання справедливої перемоги тих хто насправді переміг на виборах, до зворотнього. А як надзавдання – максимально призвести до руйнації яких тільки можливо наших державних інститутів та створити ілюзію неспроможності українців утримувати власну державу та відповідно створити таку ж ілюзію можливості бездержавного існування українців під зовнішнім управлінням.

Якими шляхами це буде досягатися та вже досягається?

Перше. Створення та постійне підтримання умов для кризи керованості.

Всіма методами постійно показувати та підкреслювати нездатність нашої державної влади вирішувати актуальні проблеми, долати конфлікти та підтримувати хоча б на мінімальному рівні динамічну рівновагу системи.

Друге. Створення та підтримання умов для кризи демократичної легітимація влади.

Всіма методами постійно нівелювати намагання влади створювати у населення переконання в своїй законності через вибори та через ефективність своїх дій.

Третє. Створення та підтримання умов для кризи раціонального контролю в державі.

Нейтралізація раціональної бюрократії яка працює на державу та підміна, або ж забезпечення, власного контролю як за соціальним середовищем так і за владою за допомогою підконтрольних ЗМІ, підконтрольних організацій громадського сектору та відповідно «хуцпа» щодо непідконтрольних їм інститутів контролю.

Зазначені каталізатори кризи вже давно інфіковані в наше тіло через треті руки та за чужі гроші. Ну а ми в більшості своїй замість того аби їх долати та поборювати, дбайливо їх підживлюємо.

Десь так.