Ви здивуєтеся, дізнавшись, що перший електромобіль з'явився майже 130 років тому!

Восени 1899 року в рамках Берлінського автовиставки була організована гонка самохідних візків з електричним двигуном. На ділянці довжиною 38 км в заїзді з 18-ти учасників здобув перемогу електромобіль, спроектований 22-річним австрійським конструктором Фердинандом Порше, новини від АвтоХаб Евротерминал

Такими були перші електрокари — провісники сучасних електромобілів.

Попит на електромобілі росте з кожним роком з приростом 10-15%. Недоступність цього виду транспорту для більшості людей пояснюється не стільки сильним «нафтовим лобі» або «змовою автогігантів», скільки елементарним нерозумінням, як влаштовано і як функціонує це простий і зручний засіб пересування. У цій статті ми детально розберемо, що таке сучасний електромобіль, як він працює, його переваги та недоліки, а також чи є у нього майбутнє.

Що таке електромобіль

Електромобіль — це автомобіль, колеса якого призводить не двигуном внутрішнього згоряння, а електродвигунами, що харчуються від блоку акумуляторів або паливних елементів.

Зовні електромобіль дуже схожий на звичайний з ДВС. Втім, існує ряд зовнішніх ознак, що відрізняють електрокар від традиційних авто. Наприклад, відсутність широкої решітки радіатора, плоске днище, характерні логотипи синього або зеленого кольору і абсолютно особливий свистячий звук роботи електродвигуна. Але головна відмінність електромобіля від авто з ДВС — це електродвигун.

На місці двигуна внутрішнього згоряння, складної системи вихлопу, змащення, охолодження, трансмісії, паливного бака і радіаторів розташовані компактні електромотори і маленькі радіатори для охолодження батареї, розташованої в підпільному просторі.

У зв'язку з цим скорочено до мінімуму кількість деталей, що труться, а значить зекономлена значна частина коштів і часу на технічне обслуговування і ремонт. А про різницю у вартості між бензином і електрикою і говорити нема чого. Як бачимо, по суті, електромобіль — це більш ефективніше і одночасно більш просте транспортний засіб.

Проект «АвтоХаб» от «Евротерминала» – как он выглядит и какую пользу представляет для граждан?