Київ стали називати столицею підземних фонтанів. Оскільки у місті почастішали масштабні прориви теплотрас.

602e7192563cc.png

Кілька днів тому таке явище сталося на перехресті вулиць Петропавлівська та Захарівська, що на Куренівці. Добре хоч ніхто із людей не постраждав. Для комунальників же з'явився шматок роботи — латати це урвище. А чи не з'явиться подібне поруч? Це риторичне питання.

602e701469c80.jpeg

Раніше подібний випадок трапився на Березняках. Тоді потужний гейзер потрощив автомобілі, порозбивав вікна у будинках та затопив квартири.

602e70a3d1d6f.jpg


До цього кияни мали змогу спостерігати за комунальним дивом – водоспадом серед Дніпра. Це втретє за півроку прорвало трубу на мості Патона.

602e7157d4b80.jpg


Підземні фонтани утворювалися і у Шевченківському, і в Голосіївському районах. Але одна із наймасштабніших аварій із проривами теплотраси сталася на початку минулого року біля метро Либідська. Тоді окропом залило не тільки вулиці, а й торгівельний центр. Дев'ятеро людей зазнало опіків.

602e6fd94166c.jpeg

А причина такої комунальної катастрофи полягає у тому, що теплотраси давно уже зношені і не витримують того навантаження, яке з'являється з розвитком інфраструктури. Для того, аби уникнути масштабніших наслідків, уже сьогодні міська влада за підтримки експертів має розпочати реконструкцію системи мереж «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО». Але перед цим розробити її комплексну програму.

В іншому випадку, Київ рано чи пізно перетвориться на «духмяну» Венецію.

Міська влада повинна думати не тільки про зовнішній вигляд столиці: нові парки, сквери, адмінбудівлі, а й про внутрішній організм — підземні мережі. Тарифи на комунальні послуги зростають, а якісь надання послуг знижується....