Бальцерович в українській владі — це одночасно ширма для псевдореформаторів та «троянський кінь», здатний серйозно зашкодити Україні. Що ж у наших можновладців за комплекс меншовартості чи жага самознищення, щоб тягнути з-за кордону відвертих шкідників та ще й підносити їх на п'єдестал?!? Не розуміють чи свідомо роблять?

Лідер правлячої партії Польщі «Право і Справедливість» Ярослав Качинський на днях заявив: «Ми повинні остаточно відкинути руйнівну концепцію шкідника Бальцеровича, зробити ставку в економіці на міністра Моравецького».

Поляки наголошують, що «шокова терапія» Бальцеровича на межі 80-х та 90-х призвела до різкого зубожіння широких верств населення та втрати темпів економічного зростання.

-----------------------------

В лютому цього року у Польщі було представлено «план Моравецького». П'ять його пріоритетів: 1) Реіндустріалізація 2) Інноваційний розвиток 3) Капітал для розвитку 4) Експансія за кордон 5) Соціальний та регіональний розвиток.

Своїм першочерговим завданням Моравецький назвав підняття рівня ВВП країни. Він підкреслив, що в результаті реформ до 2030 року Польща повинна наздогнати середній ВВП по ЄС, а в 2040 році випередити середній показник у Євросоюзі на 12,8%.

«Держава не може бути тільки охоронцем та контролером, вона має бути керманичем та партнером» — підкреслив віце-прем'єр Моравецький.

Оце позиція справжньої національної влади, а не її дешевої підробки у вигляді вже сумно звичних нам компрадорів та імітаторів.