Діяльність НБУ та Уряду, як і в провідних країнах світу, має бути спрямована на збагачення країни!

В аеропорту Франкфурта ми з колегою Viktor Vovk напрацювали проект змін до Конституції України в частині мандату Національного Банку. Невідкладно ділюся з Вами прямо з літака Boeing-747 до Вашингтона.

Взяли за основу досвід та законодавчу базу США, де Федеральна Резервна Система (ФРС) опікується економічним зростанням, одночасно дбаючи про:
1) максимальну зайнятість населення (!);
2) цінову стабільність;
3) поміркований рівень довгострокових відсоткових ставок.

Повернувшись до України, разом їз Лідером РПЛ Олег Ляшко та головою банківського Комітету Сергей Рыбалка розпочнемо збір підписів під змінами до Конституції щодо нової редакції Статті 99:

«Стаття 99. Грошовою одиницею України є гривня.
Центральний банк держави — Національний банк України розробляє та проводить грошово-кредитну політику, яка реалізує потенціал довгострокового економічного зростання країни, забезпечує цінову і курсову стабільність грошової одиниці, помірний рівень довгострокових відсоткових ставок та сприяє максимальній зайнятості населення».

Це буде важливий крок на шляху від антиукраїнської та антиекономічної політики Гонтарєвої до нового економічного та монетарного курсу, який виведе країну на якісно нову орбіту.

Я впевнений, що для початку розгляду цієї ініціативи у Верховній Раді знайдуться 150 народних депутатів, які поділяють такі погляди та розуміють необхідність невідкладної «дегонтаризації» фінансової системи та економіки України.