2897ccb494-3.jpg


Високопосадовець НБУ пан Чурій продовжує традиції невігластва та антиукраїнської політики своєї шефині пані Гонтаревої. Ви тільки послухайте його відповідь Президенту Українського товариства фінансових аналітиків, очільнику CMD-Ukraine Юрий Прозоров про створення національного експортно-кредитного агентства (ЕКА)! Відео тут.

Пан Чурій запевняє, що в НБУ «аналізували питання» і що ЕКА у Східній Європі є тільки в Чехії та й там неуспішне й дуже корумповане.... Просто мрак!

Спеціально для Гонтаревої та Чурія. У Східній Європі кредитно-експортні агентства створені і працюють не лише в Чехії, а й в Угорщині, Польщі, Словаччині, Словенії, Естонії... Крім того, експортно-кредитні агентства вже досить давно й ефективно функціонують і в інших поважних країнах – Данії, Фінляндії, Франції, Німеччині, Туреччині, Канаді, Японії, Кореї, Австралії, Норвегії та ін. Детальніший перелік тут (країни ОЕСР) – http://www.oecd.org/trade/xcred/eca.htm

Лише два факти з міжнародної практики:

1) Завдяки страхуванню експорту компанією Гермес в Німеччині щороку створюються в середньому 86 000 (!) робочих місць і близько 17 500 у третіх країнах.

2) Канадське експортно-кредитне агентство у 2013 році забезпечило +60,2 млрд. дол. США (!) до ВВП Канади, що становить 4% загального ВВП країни та 570 000 робочих місць (!) або 3,2% зайнятості населення Канади.

При такому рівні менеджменту Нацбанку українці приречені на бідність, а країна на фінансову залежність.

Завдяки зусиллям Олег Ляшко, Сергей Рыбалка та наших колег з різних фракцій ЕКА точно буде!

‪#‎Гонтареву_у_відставку‬