Економічна політика України настільки безглузда, що Японію чи Сінгапур вона б вже вбила. Жорстко і неминуче. Менш ніж за рік. Більше вони б не протримались....

Просто ці «азійські тигри» не мають десятків мільонів тон пшениці, кукурудзи, руди, металобрухту, лісу-кругляку, для продажу за кордон щороку. Справа не в релігії, культурі чи традиціях. Там влада фізично не змогла б паратизувати на сировинній ренті і цинічно маскувати провальну економічну політику, старі схеми та нові договорняки.

Ні Японія, ні Сінгапур не можуть дозволити собі «безболісно» експортувати мільйон-два талантів і робочих рук, щоб «заткнути» їх грошовими переказами багатомільярдну діру торговельного балансу.

А Україна може! Бо ми одна з найбагатших країн Європи — і людьми і природними ресурсами. Правда з рекордно слабким державним менеджментом. Нещадно виснажуємо власні природні ресурси, торгуємо сировиною та людьми замість товарів... Набираємось державних боргів замість приватних інвестицій... І слухаємо таких нафталінових закордонних радників, яких вдома вже давно «пустили б на мило»....

Хтось називає це ресурсним прокляттям. Я вважаю, що це унікальний запас міцності країни. Який після запровадження #НовогоЕкономічногоКурсу ми конвертуємо в стрімке економічне зростання та добробут українців.