У Львові в парку культури волонтери та ветерани встановили тимчасову інсталяцію в пам'ять про героїчну оборону Донецького аеропорта. Невелика 1,5метрова з чорного метала вежа і інформаційний стенд про ті події. Це те, про що, я сподіваюсь, ви може прочитати і у в новинах.

Але я хочу розповісти про інше. А саме про події, які передували встановленню цього пам'ятника. Я бачила дуже багато негативних коментарів львів'ян щодо цієї події під гучними заголовками у ЗМІ. «У Львові в парку культури встановлять копію вежі Донецького аеропорта» писали анонси журналісти. Так,так, уявіть, що у патріотичному Львові люди масово писали обурливі коментарі про макет вежі, якої вони в очі не бачили.

Невдолених можна поділити на кілька групп.

  1. Свідомі вороги України, які розуміли що саме вони роблять своїми хейтерськими коментарями. Про цих все зрозуміло. Але були й інші, і про них далі.
  2. Серед решти коментарів я можу виділити такі:

Тобто так вийшло, що проти патріотичного проекту Календар війни, в унісон з відвертими ворогами співали як і «втомлені від війни», так і просто неуважні громадяни, які не змогли скласти власну думку на основі фактів, а не лише гучних заголовків. Доречі, до честі одного чоловіка, то він прийшов на відкриття інсталяції і вибачився за свої поспішні висновки.

Отака вийшла не надто приємна історія, єдина надія, що хтось зможе зробити з неї правильні висновки, і буде трохи більше думати власною головою і писати коментарі на основі фактів.

А інсталяція насправді вийшла правильна, така як і мала бути.

Вічна пам'ять нашим захисникам.