Є дві причини, чому Антоненко Ріффмастер лишається за гратами.

Це Зеленський та Аваков. Аваков та Зеленський.

Один вирішив використовувати нерозкриту справу проти свого політичного опонента, кидався гучними питаннями на стадіоні і чомусь вважав, що президент має повноваження займатися слідством, обвинуваченням і винесенням вироків. Політичний піар і популізм, а як наслідок: висунута умова Авакову для збереження його посади — терміново знайти винних.

І Аваков «знайшов винних», тобто крайніх: Ріфа, Юлю і Яну. А для освячення процесса запросив Зеленського на прес-конференцію, де спільними зусиллями без суду їх було оголошено злочинцями.

Коло замкнулося. Чим довше буде тягнутися суд, тим довше для суспільства справа Шеремета буде вважатися «розкритою», а передвиборча риторика — виконаною. Чим довше фігуранти лишатимуться за ґратами, тим довше люди можуть спокійно міркувати, про те що «хай тепер суд розбирається», «злочинців знайшли», " якщо невинні, то їх виправдають". Ріфф буде сидіти до тих пір, поки владі це буде вигідно рейтингово.

Всім спокійно, затишно і зручно:

-Зеленському не треба виправдовуватися за помилково знайдених ймовірних вбивць.

-Авакову не треба шукати справжніх вбивць.

-суспільству не треба вимагати розслідувати вбивство Шеремета.

І ось тут ми знаходимо третю причину. Ріфф сидить у тому числі й тому, що занадто багато людей мовчать про цю справу, і відповідно занадто багато людей можуть дозволити собі сховатися від правди. То ж не мовчіть. Це те, що ви здатні зробити, чи не так?