Отже маємо визнаний головним санітарним лікарем факт, що деякі карантинні заборони введені не для боротьби з коронавірусом, а для психологічного ефекту. Наприклад, це стосується закриття парків.

Як цікаво. Виявилось, що пан Ляшко просто обрав шлях залякування замість шляху довіри і інформування. Не буду оцінювати законність такої дії (чи це не є терористичні інформаційні прийоми щодо власного населення чи ще щось). Але очевидно, що психологічний ефект вийде зовсім не такий, як собі уявляє пан головний санлікар.

По-перше, зрозумівши, що їх дурять, українці почнуть з недовірою ставитися до будь-яких заборон, навіть до правильних, і відповідно їх ігнорувати.

По-друге, ніхто, навіть сам пан Ляшко, не повідомить нам про психологічний, а насправді травматичний, ефект для замкнених без прогулянки дітей та дорослих.

По-третє, непропорційне застосування штрафів (обов'язковість штрафів при нелогічності та «психологічності» заборон) буде спонукати до негативного ставлення щодо влади в цілому та щодо конкретних владних представників.

І це все, увесь психологічний ефект імені Ляшка, може дорого коштувати усьому суспільству і в цілому Україні.