В нашій країні є внутрішньо переміщені особи. Так називають людей, які з початком російської агресії були змушені залишити свої домівки, і виїхати на територію України, де немає бойових дій. Вважається, що їх 1,5 млн.

Державою встановлено їхне право на грошову допомогу. Вона виплачується протягом 6 місяців з момента звернення і може бути продовжена. Для працездатних осіб сумма складає 442грн, для пенсіонерів та дітей 1000грн.

Для отримання допомоги мають бути виконані деякі умови, так у родини не має бути житла на підконтрольній території, другого автомобіля чи депозита більше ніж 14500 грн, а загальна сума виплат на родину не може бути більше 3000грн. Все це для звичайної сім'ї, для родини з інвалідами чи багатодітних інші суми допомоги і інші умови. Але не всі внутрішньо переміщені особи звернулись по допомогу, а деякім згідно з критеріїв у допомозі було відмовлено чи скорочена сумма допомоги (працездатні які не влаштувалися на роботу протягом 8 місяців) . Загалом приблизно 200тис сімей щомісячно отримують допомогу від держави.

Стаття державного бюджету України на ці виплати на рік: у 2015 році — 3,3млрд грн, 2016 — 2,9млрд грн, 2017 — 2,7млрд грн, 2018 — 2,8млрд грн, 2019 — 2,7 млрд грн.

Тепер питання: а чи не офігел Коломойський та його МАУ, коли захотів від України, щоб йому компенсували 5,4 млрд грн за обліт території Донбасу, Криму та РФ? Він хоче отримати стільки, скільки за 2 роки отримують всі громадяни України, які визнані урядом такими що потребують допомоги через війну! Всі громадяни і один Коломойський! Ви розумієте рівень наглості? Він що, втратив останнє житло і є нужденою особою?

Якщо рахувати по 442грн, то 1 018 099 осіб могли б отримувати допомогу продовж року! Тобто отримували б навіть ті, кому зараз уряд відмовив, бо матеріальні умови в них кращі. А у Коломойського матеріальні умови гірші за всіх, він потребує допомоги і чемно попросив про це уряд!

Бо виявляється «збитки МАУ спричинені прорахунками госполітики у авіаційній галузі і за 5 років компанія переплатила 216млн дол за обліт повітряного простору Сходу України, Криму та РФ». Тобто збитки МАУ спричинені прорахунками України, це ж очевидно! А не тим, що РФ розвязала війну, і (це доведений факт) навіть Бук передавала терористам для озброєння. МАУ мабуть із задоволенням літала б навіть над зоною бойвих дій, бо так дешевше.

Що цікаво, абсолютно незалежний від Коломойського уряд України погодився це питання розглядати! Бо потребуючим треба допомогати! Особливо, якщо потребує Коломойський.