Попри високі показники захворюваності та смертності від COVID-19, захворювання системи кровообігу і рак є найчастішими причинами смертей українців.

Згідно з даними Державної служби статистики, в першій половині 2020 року усього померлих – 287 010 українців. З них 196 567 випадків – з причини захворювання системи кровообігу (близько 70% смертей). На другому місці – смерть від різноманітних видів пухлин – 38 558 випадків.

«Основною причиною високих показників летальних випадків від критичних захворювань є пізнє встановлення діагнозу, коли пацієнти складніше піддаються лікуванню», – розповідає Стас Островський, директор з розвитку бізнесу компанії Madanes.

Відсоток смертності від злоякісних пухлин в Україні значно нижчий, ніж від серцево-судинних захворювань. Рак досі вважають невиліковною хворобою, хоча це вже давно не так.

«Летального результату при захворюванні з більшою ймовірністю можна уникнути у випадку його виявлення на ранній стадії. При регулярних обстеженнях в цілому можна убезпечити себе від подібних ризиків, – стверджує Стас Островський, – статистика останніх років доводить, що при ранньому виявленні онкозахворювання, вірогідність повного одужання на І стадії – 93%, на ІІ – 75%, цього вдалось досягти завдяки прогресу в медицині за останні 20 років».

Головна складність у лікуванні онкологічних хвороб – вартість терапії. Найновіші ефективні способи часто не по кишені звичайній людині. Проте є спосіб уникнути надмірних витрат. В Україні з 2020-го року з'явилась можливість застрахуватись від онкозахворювань. Поліс покриває процес лікування, включно з купівлею медикаментів та реабілітацією.

Про Madanes

Міжнародна компанія Madanes – один з найбільших провайдерів страхування від критичних захворювань, яка надає послуги для більш ніж 2 млн клієнтів, що становить близько $ 350 млн страхових виплат на рік. Головний офіс компанії розташований у Тель-Авіві. Піввіковий досвід роботи на ізраїльському ринку і високий рівень професійної медичної експертизи, дозволив компанії впровадити на український ринок абсолютно нові, засновані на міжнародних стандартах, методи роботи у сфері страхування здоров'я. Сьогодні Madanes надає послуги для страхових компаній, корпоративних і приватних клієнтів.

Основна мета компанії – зробити кращу медицину доступною для кожного.