На крайному обговоренні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки було багато розповідей про систему харчування в ЗСУ.

Факт — годують краще ніж до війни, але й до ідеалу ще дуже далеко. Зараз ЗСУ годують ТОВ «ВІЙСЬКСЕРВІС-ВОЛОНТЕР» та ТОВ «РЕСУРС-СЕРВІС КМ».

За твердженням волонтера Діани Петрені, ці дві компанії то по суті одна й та ж фірма, військові пам'ятають її під назвою «ГЕУС-групп», а ще раніше «АДМЕТ ГРУПП» (створена тиловиками ЗСУ), яка зайшла на ринок харчування ще за часів справжнього полковника Анатолія Гриценка.

В армії змінюється керівництво, йдуть в історію політичні особи, а схеми офіцерів тилу ЗСУ середньої ланки старих часів — невмирущі.

Поламати цю систему — це був би геройський вчинок, вартий увіковічнення в граніті. А якщо ще й під себе... то кірм пам'яті буде і рахунок в банку.

Більше у каналі Телеграм ГенШтаб Genshtab_AFU

Депутати комітету хочуть сісти на поток — активно включилися в лоббі окремих дрібних постачальників, або намагаються потягнути свої фірми. Усе без альтруїзму та далеко не з турботою про солдатський стіл.

Ми вже писали раніше, що ймовірне саме через бажання окремо кожної сторони підм'яти харчування ЗСУ, розійшлися дороги Ірини Верещук та партії «Голос». Можемо і помилятися, але член Комітету від «Голосу» Сергій Рахманін розповів про погане харчування у трьох військових частинах на передку в ООС, куди він особисто їздив.

Їздив — чи не їздив? Ось в чому питання. Офіційні документи з ООС, за нашими джерелами, кажуть що в ООС нардеп Рахманін ніразу не їздив. Може хтось його там бачив? Напишіть нам.