Зараз якось особливо розумію Ейнштейна: «Є тільки дві безмежні речі — Всесвіт і людська дурість. Хоча щодо Всесвіту я не впевнений». Таке приходить на думку, коли читаєш останні епічні вислови зайвохромосомних мудреців. Не Вані з Рязані, не Мані з Казані, а солідних політологів, аналітиків, експертів...

А на які ще думки може навести ось такий убивчий заголовок капслоком «САУДОВСКАЯ АРАВИЯ БУДЕТ УНИЧТОЖЕНА, И РОССИЯ СТАНЕТ НЕФТЯНЫМ ПОСТАВЩИКОМ НОМЕР 1»?

А ось і крута аргументація «эксперта — президента Института Ближнего Востока Евгения Сатановского»:

«Прямое столкновение Тегерана с Эр-Риядом приведёт к краху Саудовской Аравии... Если Иран и Саудовская Аравия напрямую столкнутся, то Саудовской Аравии просто не будет, причём, довольно быстро. СА страна хоть и богатая, но Иран — серьёзная... При открытом конфликте Тегеран найдёт себе достаточно союзников в регионе, тогда как Эр-Рияд, надеясь на помощь США, может этой поддержки и не получить... Большая война, намечающаяся на Ближнем Востоке, приведет к тому, что Саудовская Аравия перестанет существовать. В регионе на десятилетия установится хаос. А цена на нефть будет стремиться к доселе невиданным высотам. Ранее она зависела только от постоянного демпинга саудитов».

Хто б міг подумати, що фантазії кацапських «експертів» стануть настільки відв'язаними від реальності, що будуть скидатися вже на рафінований і дезодорований дебілізм?

Хоча, якщо розібратись, — нічого дивного. Зайва хромосома не позбавила цей цікавий народець багатьох психологічних реакцій, властивих тим, хто все ще має звичайний для Homo Sapiens хромосомний набір. В усякому разі захисні механізми особистості ще спрацьовують. Які там ці особистості не є, але тривожна лампочка загоряється, реле замикає контур, врубається сирена, і на вході з'являється КПП, що перевіряє перепустки.

Мовою науки все це називається психологічним захистом, який являє собою систему фільтрів, що через механізми так званої «цензури» реагують на небезпечну для психологічного самопочуття інформацію. Реагують трьома можливими способами: відторгнення (ігнорування), витіснення в нижні шари психіки (забування), деформація (часто до повної невпізнаваності).

Перекладений на звичайну людську мову цей психологічний жаргон означає, що в умовах реальної «жопи», яка нависає над головою, все більше закриваючи горизонт (і особливо коли робити щось вже пізно), психологічний захист рятує психіку від руйнації, продукуючи солодкий заспокійливий обман. В той час, як все навкруг шепоче: «Це капець, готуй простирадло й білі капці», розум не здатен це визнати: одні картинки реальності просто не сприймаються, інші запихаються глибоко у підсвідоме, а ще інші — вивертаються так, що виглядають вже не як дорога до пекла, а як вхід до Діснейленду.

У свідомості крутиться мотив: «Все хорошо, прекрасная маркиза!», а найнеймовірніші варіанти видаються такими, що стовідсотково врятують ситуацію.

Так колись Гітлер у передчутті краху радісно починав вірити то у чергову нову Суперзброю Відплати, яка ось-ось буде готова переломити хід війни, то у розгром союзників на Західному фронті, що стане шляхом до перемоги, то у панацею тотальної мобілізації, то у секретні езотеричні технології «Аннербе», то у армію генерала Венка, яка врятує оточений Берлін...

А супернарод все ще вірить Путіну фюреру, а діти радісно отримують каски й фаустпатрони, готуючись вмерти за батька нації, а в бункері ящиками п'ють дорогі вина, а фюрер жениться на Кабаєвій Єві Браун, а впевнений голос Кісельова Геббельса розказує народу про нові великі перемоги Рейху й швидкий кінець недолюдків, що посміли виступити проти Великої Росії Німеччини. На озброєння ось-ось поступить нова супермодифікована «Армата» Wunderwaffe. А зараз нас обов'язково врятує Іран генерал Венк!

А артилерійська канонада все ближчає...

5f5aaf0ca9-.jpg