Колись, каюсь, мав ілюзії щодо «мужнього в'язня путінських казематів, героїчної української дівчини-воїна». Та вже десь через місяць після тріумфального повернення Савченко з мордорської тюрми почав підозрювати, що у мадам, м'яко кажучи, «не всі вдома».

Але схоже, я таки недооцінив ступінь прибацаності Наді і її дружка Рубана. Відео — тому підтвердження: після семихвилинного вступу — справжня оперативна зйомка з обома зайчиками в кадрі (а не зліплена на коліні шняга про «гроші Курченка»). Та й Надійка по простоті своїй нічого з обвинувачень не заперечує і навіть цим хизується.


Зайчики таки дійсно капець який переворот задумували — голівудського пошибу, але з відрами крові пересічних громадян і «героїв, які повинні вмирати», з опереточними сценами, де камікадзе з гранатами всередині самої Ради, де Надя розкидає Ф-1 під ноги, але виживає, ховаючись за перегородками, зі стелі падає люстра, а потім зачищається житло депутунів разом з домочадцями. Ось Надя переказує слова Захарченка, що він не проти приєдання до України, але є умова — владу скинуть треба. І задля великої радісної цілі входження Денеерії до складу Неньки «Герой України» згоден не тільки владу скидати, а й попутно принести в жертву тисячі пересічних українців, а потім встановити жорстоку диктатуру.

Змовників-терористів аж шестеро, причому четверо з них — підставні агенти СБУ. Переворот без проблем прокручується силами одного (начебто відданого Наді) полку і двох бусіків зі зброєю. Там ще й сестра Віра згадується — допоможе цю епохальну штуку прокрутити (мабуть, патрони буде підносити). Це та сама сестра Віра, яка називала Надійку сучасним Ісусом Христом. Добре ще хоч маму-песіонерку до цієї справи не підв'язали, круті заколотники на сімейному підряді...

Все це могло народитися тільки у хворій уяві ураженого недугою і наскрізь пропитого мозку «Героя України». Рубан — туди ж: в одному з епізодів сказав, що згоден на роль камікадзе в Раді. Схоже — вплив сильної, божевільної психіки подружки. Як кажуть, десять чоловік не переконають параноїка у хибності його підозр, зате один параноїк здатен переконати десятьох нормальних. Тут, думаю, аналогічний випадок повного підкорення психіки.

Надійка, схоже, з дитинства запрограмувала себе стати «епічним героєм, що віддає життя в ім'я...», демонстративно, на публіку, забираючи з собою тисячі життів. Тисячі життів — то обов'язкова умова, без цього не буде достатньої величі (сама сказала про можливі 400 тисяч жертв — чотири тисячі «Небесних Сотень», а чого там жаліти нікчемних комах?). Безжальний, прибацаний клон Жанни Д'Арк. Навіть не клон — клоун. Друзів собі Надійка теж вміє вибирати: окрім друга Захарченка, є ще друг Мураєв, Шуфрич, Новінський, Добкін, Рабінович, Шурма... Всі вони не голосували за притягнення «Жанни» до кримінальної відповідальності, а перші двоє вкінці підійшли висловити своє співчуття й підтримку.

Тепер у зайвохромосомних братів є над чим постібатись: «Мы ее освободили для того, чтобы вы ей дали Героя, а потом тоже посадили». Та біс з ними, з зайвохромосомними (не вистачало ще оглядатись на їхні слова), але виникає думка, — чи не варто надалі проводити психіатричну експертизу кандидатів на звання Героя України? А може ще й психіатричну експертизу тих, хто це звання дає (у нас же не тільки Надя — у нас серед Героїв України й корупціонери є, і сепаратисти).

5ab84b7719a9a.jpg


Ну добре, зайчиків пов'язали (чомусь впевнений, що Печерський суд не випустить — і правда, це ж не Насіров, не Єфремов, не Розенблат, не Труханов), але мене зараз більше цікавить те, що лишилось за лаштунками і на що не всі звертають увагу в ейфорії від викриття кривавих клоунів. А це вже прозвучало у виступі Луценка й підспівувачів... Слова про те, що ось як треба проводити блискучі операції проти терористів і кремлівських агентів — тих, що товклись під Верховною Радою, і всіх, хто згадує про імпічмент нашого незрівнянного Гаранта.

А сам Петро Олексійович ще й окремо педалювали: «Операції по викриттю лідера партії „Рух нових сил“ Михайла Саакашвілі і нардепа Надії Савченко мають бути описані в підручниках для співробітників спецслужб».

Слідкуйте за ручками: щойно до прибабабахнутої Наді з реальною зброєю і реальними планами військового заколоту з реальними жертвами, непомітно паровозиком підв'язали протестуючих, вина яких лише в тому, що не згодні з дикою, з гиканням і свистом, корупцією компашки при владі. Не вважати ж доказом їхньої вини халтурні мультики Головказкаря Луценка про «гроші Курченка», з фоточками-ілюстраціями, з дивним голосом-акцентом головного фігуранта і з нарізкою слів СтрашногоГрузіна, які можна прив'язати до будь-якої теми. Мультики, які тихенько зійшли на нуль, без усякого подальшого згадування, без експертизи і без жодних наслідків.

Згоден з блогером Sergey Naumovich: «Сложно представить успешность операции по захвату власти с такими мозгами, как у „нашей Нади“)) Она — легкая добыча для СБУ. Вполне ожидаемо, что подопечные Грицака сработали на „отлично“... Теперь заинтересованным лицам будет проще называть „пособником Захарченко“ всякого, кто будет критиковать власть. Получился огромный подарок власти со стороны Савченко. Любую конструктивную критику теперь будет намного легче парировать ответом „А, ну да — и наверное еще взорвать Раду предлагаете?“ Это же звёздный час для коррупции!».

У корупціонерів тепер чудова відмазка — кожен, хто насмілиться критикувати крадунів у владі, автоматично буде попадати під підозру: «Ти часом не терорист на зарплаті у Путіна? Тобою б варто зайнятись нашій СБУ».

Хтось точно підмітив, що під час обговорення справи Савченко у ВР Розенблат виглядав просто щасливим — хто ж тепер буде згадувати про його накрадені бурштинові мільйони! Насіров, Труханов і всі подібні розенбляді теж можуть розслабитись. Як і половина оппоблоку, яка реально, без ідіотизму й клоунади, не зовсім і криючись, спонсує й проводить реальну пропагандистську й підривну роботу проти України. Хто ж цих бізнес-партнерів, добкіних, шуфричів, муранових, бойків і інших «попутників» посадить, хто ж ними тепер навіть цікавитись буде? — зло вже знайдене! Заспокойтесь і докрадайте останнє без страху. Хоча ви й так вже досягли неможливого у найкоротші терміни: «Україна виборола 1-е місце в світі за рівнем корупції і останнє місце в Європі по зарплаті» (http://ua-banker.com.ua/articles-and-analytics/financial/28933/). Як казав один з папєрєдніків, «Ми здобули!».

А як же антикорупційний суд? Та не партесь ви так — цю справу вирішено відсунути ще на рік (а далі «або ішак подохне, або падишах, або я» ©):
Європарламентар Даріуш Росаті про Україну: «Ми вже чекаємо на створення антикорупційного суду рік і почули сьогодні, що це триватиме ще рік. Моє враження, що є нестача рішучості у питанні боротьби з корупцією».
До чого ж ви, європейці, наївні! Яка в біса «нестача рішучості»? — там набираються рішучості взагалі той антикорупційний суд нахер послати. Сказала ж вам Жінка Третього Тисячоліття, що антикорупційний суд — то загроза українській незалежності! Круто завернуто: торгівля з окупантами й терористами не загрожує незалежності України, бізнес на території країни-агресора не загрожує, звіряча корупція ну зовсім не загрожує, розчарування українців у результатах Революції Гідності й еміграція найбільш активних і пасіонарних теж ніяк не загрожує, офшори не загрожують, Ротердам+ через територію паРаші і викачування разом з «попутником Ахметовим» мільйонів з кишень українців не загрожує, кум Путіна і за сумісництвом високий представник від України на Мінських перемовинах, засновник і спонсор сепарського «Українського вибору» теж не загрожує українській незалежності. А от незалежний від українських злодюг антикорупційний суд під опікою незадіяних у корупційних схемах західних партнерів — загрожує!
Взагалі-то, хто б сумнівався, що справжній, а не ручний антикорупційний суд загрожує українським злодюгам! Але навіщо цю загрозу особисто собі називати загрозою українській незалежності?

Надя з її ідіотським переворотом взагалі виявилась просто знахідкою для влади. Під безперестанний відволікаючий гвалт навколо змовників-переворотчиків непоміченими лишились багато подій, які без цього навряд чи проскочили б без уваги суспільства. Тихенько розчинилася в оточуючому просторі Гонтарєва разом з невідомо якою кількістю приємних бонусів. Завод Антонова підписав меморандум про відкриття в Білорусі заводу по ремонту, обслуговуванню, продовженню льотної придатності і збірці літаків АН-148 для Збройних сил Росії. У Львові добігає кінця суд над Давидом Сакварелідзе, який поклав мордою в підлогу «діамантових прокурорів». Інших слідчих, які вели цю справу, позвільняли з роботи ще раніше, а про самих прокурорів вже давно — мовчок, навіть імен їхніх ніхто не пам'ятає...

Але головне — Надійчин переворот виявився тузом в рукаві напередодні виборчої кампанії! Справа Савченко-Рубана — ідеальний важіль, щоб сколупати всіх, хто загрожує... ні, не Україні, а другому терміну нашого Ясного Сонечка. Там же у Раді пішло обговорення особистості мабуть єдино реального на сьогодні конкурента нашого Гаранта і вічну при всіх президентах «Невістку», яка традиційно за всіх «всралася» і врешті відповідальна за всі негаразди в країні: а треба, мовляв, ще розібратися, чим керувалася пані Тимошенко, беручи до себе у фракцію Савченко, хто їй це порадив-підказав, га? (А може там ціла злочинна група на грошах Путіна й Курченка? І такі люди йдуть у Президенти?). Після чого Генеральний Казкар наш риторично запитав: «А хто ж стоїть за всім цим?». На скандування залу «Медведчук, Медведчук!» він зреагував якось кволо, без ентузіазму: явно не на цього кадра натякав — хотілось же підвести до так званих опозиціонерів і гастарбайтерів — п'ятої колони на підсосі у Кремля, що сміють критикувати в час війни (!) владу, яка самого життя свого не жаліє задля України. А тут падлюки влаштовують незрозумілі протести проти корупції (яка, по-перше, не існує в природі, а, по-друге, — якщо й існує, то це остання по важливості проблема для України). А ще ці змовники пишуть і говорять всілякі паскудності про святу людину, українського Черчіля.
Під цим приводом можна тепер до блиску зачистити передвиборчу арену від усілякої шкідливої шалупоні, яка здумала б кинути тінь на репутацію нашого єдино правильного кандидата. Після чого під світло софітів вийде Петро наш Олексійович. Весь у білому...

Ні, Олексійовия таки геній! Хитромудрий геній інтриг і чорного антипіару, геній Макіавелієвського пошибу. Для контрінформаційної війни з путінською Росією ця його хитромудрість виявилась, правда, непридатною. Та й не використовувалась ні разу. Бо не для того й призначалась. То зброя для внутрішніх потреб: не для Путіна — для пересічних. Саме тут вона демонструє свою надзвичайну ефективність.

Хоча... останнім часом ця ефективність починає викликати сумніви. Не полишає думка: це ж як треба було дістати власних громадян, щоб навіть після такої викривальної оперативної зйомки, після вражаючих слів «Героя України» про плановані жертви в ході зачистки Верховної Ради, майже 90% телеглядачів одного з телекалів підтримали Савченко, вважаючи її героєм?