Ще раз уважно передивився включення Кравчука (після публічного підтвердження намірів Вітольда Фокіна долучитися до ТКГ) для телеканалу Росія 1, де він і сперечався, і «залівав» зі Скабєєвою. Відчуття якогось когнітивного дисонансу, особливо в частині ідеї аби ватажки бойовиків приїздили на перемовини до Зеленського в Київ.

Так, так. «Нехай сідають в автомобіль і їдуть до Зеленського в Київ для розмови», — сказав дідуган Леонід Макарович.

Друга цікава теза про 176 пустуючих шахтно-пускових установок для балістичних ракет, здатних нести ядерний заряд. За словами Кравчука одна така шахта на той час (коли він їх здавав) коштувала 1 млрд.дол. Нині за словами Кравчука – це біля 300 млрд.дол. Тому він пропонує створити Фонд відродження зруйнованих територій (ймовірно Донбасу). Який зв'язок із шахтами через четверть сторіччя здогадатися складно, хоча можна.

Ну так це прозвучало.

Про Фонд говорили вже не раз. Але приклеїти сюди здачу ядерної зброї міг лише Кравчук. Слушна нагода.

Третє. Для ОРДЛО – окремий статус політичний і економічний, аби ми почули Донбас. Веж колись я таке чув.

І це лише за перший день після призначення головою ТКГ в Мінську.

І на завершення дня ідея Кравчука долучити до ТКГ першого прем'єр-міністра України Вітольда Фокіна.

Аксакали в дії.

Да, і чому саме Росія 1? Ще й зі Скабєєвою. В перший же день.

Хоча, для чого ці дурнуваті запитання. Лист Козака також цілком лягає в логіку подій дня.

Не люблю цього вислову, але все ж таки «вишенька на торті» — це Вітольд Фокін.

«Я, як і Леонід Макарович, впевнений, що досягти миру можливо, коли ми подивимося один одному в очі. Треба їхати на Донбас і запрошувати людей сюди. Я особисто, якби мені таке запропонували, погодився б з групою фахівців і політиків поїхати на окуповану територію і поговорити з людьми, зрозуміти їхню позицію, спробувати знайти можливість піти їм назустріч, але, безумовно, без шкоди для інтересів і суверенітету України», — сказав Фокін.