5eb191e819f5f.jpg

Енергетична війна у всій своїй красі. Під танк пропонують кинути українця.

Трилер на енергоринку, котрий взяв свій початок минулого пленарного тижня. Тоді, 30 квітня, Верховна Рада підтримала законопроект № 2386 за основу, який спрямований на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії, за рахунок емісії ОВДП.

Далі нам вже повідомили про зупинку блоків атомних електростанцій. Сьогодні події почали набувати нового обороту: майнінг криптовалюти на АЕС, пропозиції НКРЕКП до кінця року ліквідувати пільговий тариф для населення (до 100 кВт) для вирішення проблем з «зеленим» тарифом. А в перспективі (в найближчі роки) регулятор протягом 2-5 років пропонує підвищити ціни на електроенергію для населення до промислового рівня.

І це не все.

Бо трохи раніше посли Бельгії, Великої Британії, Канади, Норвегії, Німеччини, Франції, Швеції та Південної Кореї в Україні в листі до керівництва країни закликали не допустити неповернення інвестицій у відновлювані джерела енергії (ВДЕ) країни.

Нас закликають до совісті та гуманізму.

Я цілком свідомий, що міна уповільненої дії до всього цього бедламу закладена не вчора. Але те, що знову намагаються вирішити проблему за рахунок українця – це повний піарквадрат.

Два описані вище кроки з підвищення тарифів дозволять (на думку НКРЕКП) залучити до бюджету 12 та 38 млрд.грн. відповідно. За рахунок простих українців.

Мій телеграм https://t.me/vklochok