Дивне опитування надала соціологічна група Рейтинг, де: «смєшалісь в кучу коні, люди і залпи сотнєй, тисячі орудій злились в один протяжний вой».

Втім логіка замовників дослідження, як на мене, цілком зрозуміла: дослідити, як світова істерія з коронавірусом, її поширення в Україні, експлуатація і хейтерство на цьому влади допоможуть їй втримати та відновити особистий рейтинг. І це їй вдається. Слуга навіть додав кілька відсотків, коли більшість українців позитивно ставляться до запровадження жорстких, місцями жорстоких й вибіркових, заходів карантину.

Не грішать епідемію і можливістю заробити собі на цьому балів практично усі учасники політичного процесу. Наявність поширення не заперечує ніхто, відтак гріх не скористатися цим.

Але, що мене здивувало (так, ще маю здатність дивуватися новим політикам) – ГОТОВНІСТЬ ПЕРЕНЕСТИ МІСЦЕВІ ВИБОРИ. І не куди небудь – НА ВЕСНУ 2021 РОКУ. Таких 43% і ще додайте 24% тих, хто вагається – є ще з ким працювати. Тай привід класний – епідемія. Тим паче: нині на місцях у «слуг» рейтинги, швидше за все, не такі високі, свого рейтингового кандидата на Київ поки що не має, партія не будується. Куди поспішати?

«Нам бы ночь простоять, да день продержаться».

Те, що туди засунули ще й «антиколомойський» закон – це взагалі повний брєд.

Втім, є одне поправочка. В цьому ж дослідження сказано, що лише 17% українців мають запасу коштів на карантин до червня місяця. А тих, хто протримається до весни наступного року – їх взагалі в межах похибки. Ну так десь відсотків 2-3. А решта вийдуть питати, де їм брати засоби виживання.

Слідкуємо.