Палкий привіт шанувальникам веселого мультфільму «Дружба — це диво» та його світлих і добрих героїв — маленьких поні. Сьогодні малюємо елегантну і амбіційну Раріті — модну дівчинку-поні, риси характеру якої змальовані з образу самої Скарлет О'Хари.

Всі дівчатка люблять поні. Мультсеріал про маленьких поні «Дружба — це диво» не став винятком і швидко прикував до себе увагу юних глядачів. Однією з головних героїнь серіалу є чарівна поні Раріті. Вона єдиноріг світло-сірого кольору, з гривою пурпурово-синього кольору. Її особливість — три ромбоподібних діаманти. Раріті завжди турбується про свою зовнішність, любить виглядати бездоганно. Вона елегантна, вихована, дуже добра і вірна друзям.

У цьому уроці я покажу вам, як намалювати поні Раріті швидко і легко . Готові? Поїхали!

Спеціально для Тебе ми створили веселе відео, яке за три хвилини допоможе Тобі майстерно намалювати поні Раріті на повен зріст. Нумо дивитися і малювати разом!

Інші варіанти малюнків — у покроковій інструкції.

Як намалювати портрет поні Раріті крок за кроком

Поні Раріті дуже хоче мати вдома власний портрет, щоб хизуватись ним перед друзями. Допоможемо їй у цьому? Думаю, так!

1. Перш за все потрібно правильно розмістити портрет на малюнку. Для цього позначимо початок та кінець зображення, а між ними проведемо лінію — така лінія називається середньою лінією малюнку. На ній двома лініями позначимо, де в нас починатиметься і закінчуватиметься голова Раріті.

Як намалювати поні Раріті, фото 1

Важливо знати! Перед тим, як позначити положення голови поні, залиши зверху трохи місця для волосся. А місце, яке залишиться знизу, буде відведено для тіла поні.

Середня лінія малюнку — це допоміжна лінія, яку використовують всі художники. Вона допомагає нам легше орієнтуватися на папері, а також робити зображення симетричним та рівним. Тому вона і називається середньою, або центральною.

2. Якщо Ти визначився з положенням портрету, на відведеному для голови місці зобрази круг голови,але поки без деталей. Нижче можна легенько позначити область для ніг поні.

Як намалювати поні Раріті, фото 2

3. Тепер можна сміливо вималювати обличчя поні, домалювати велике вушко та ріг,а також перейти до малювання тіла.

Як намалювати поні Раріті, фото 3

На цьому етапі легенько познач, де розташовуватимуться грива та хвостик поні.

4. Якщо силует Раріті готовий, перейдемо власне до портрету. На цьому етапі намалюй велике та виразне око з довжелезними віями, маленький носик та усмішку. А також домалюй деталі ріжка.

Як намалювати поні Раріті, фото 4

Підказка: Малюємо лише одне око, тому що інше прикрите гривою,яку ми позначили на попередньому етапі, через це його і не видно.

5. Портрет готовий, залишилось зобразити лише зачіску. На цьому етапі домалюй деталі гриви та хвостика.

Також на цьому етапі можна позначити елементи фону, якщо забажаєш. Це можуть бути хмарки, райдуга, галявина з квітами або з деревами та кущами,навколо поні можуть літати метелики, або пташки. Все залежить від Твоєї фантазії!

Як намалювати поні Раріті, фото 5

6. Вітаю! Малюнок поні Раріті готовий! Зроби його яскравішим та цікавішим за допомогою кольорових олівців, або фарб.

Як намалювати поні Раріті, фото 6

Як намалювати поні Раріті на повен зріст крок за кроком

1. Перш за все потрібно подумати про правильне розміщення поні на папері. Для цього впишемо її в допоміжний прямокутник (який потім, звичайно, витремо), який дозволить нам краще орієнтуватись на папері та не змістити поні в лівий або правий бік.

Як намалювати поні Раріті, фото 7

Цікаво знати! Вписувати об«єкти в якусь геометричну фігуру полюбляють усі художники, так вони і навчають молодше покоління. Так зазвичай роблю і я. Цей метод допомагає краще орієнтуватись на папері, не дозволяє малюнку сильно зміститись у правий чи лівий бік, тримає композицію. Ти спитаєш, а звідки я знаю, яку за розміром фігуру потрібно малювати? Все просто, умовно позначаєш нижнє та верхнє закінчення предмету, а також бокові закінчення, з'єднуєш позначення лініями, і отримуєш рамочку, за яку не можна вийти, і яка орієнтуватиме Тебе протягом усього процесу малювання. Спробуй! :)

2. Коли умовна рамочка позначена, переходимо до власне малюнку. Залиш трохи місця зверху та з боків для того, щоб там згодом ми намалювали гриву та хвостик поні. Коли обереш потрібне положення малюнку, умовно зобрази тіло поні за допомогою геометричних фігур (як ми робили, коли малювали Дінь-Дінь таБлум). У випадку з Раріті нам найкраще підійдуть овали та круги. Познач коло голови центральною лінією та лінією очей.

Вийшло щось схоже на надувну іграшку, чи не так?

Як намалювати поні Раріті, фото 8

3. Коли ми маємо конструкцію, то можемо переходити до детального малювання тіла і голови поні. Вимальовуємо спочатку контури обличчя, випуклий носик та одне вушко(оскільки інше не видно через гриву). Потім переходимо до шиї, тулуба та ніжок.

Як намалювати поні Раріті, фото 9

4. Коли силует готовий, можна переходити до деталей. На цьому етапі займемось малюванням рис обличчя Раріті, а саме: великих очей з довгими віями, носика та маленького усміхненого ротика. Також легенько познач, де буде знаходитись грива і хвостик та домалюй ріг.

Як намалювати поні Раріті, фото 10

5. Тепер можна додати деталей до зачіски, а саме вималювати пасма гриви та кучерявого хвостика, а також її знак відмінності — три ромбоподібні діаманти.

Також на цьому етапі можна позначити елементи фону, які забажаєш. Не бійся фантазувати!

Як намалювати поні Раріті, фото 11

6.Малюнок готовий. Вітаю! За бажанням, розфарбуй зображення кольоровими олівцями, або фарбами.

Як намалювати поні Раріті, фото 13

Відео, як намалювати поні Раріті

А ще, спеціально для Тебе, ми створили веселе відео, яке за три хвилини допоможе Тобі майстерно намалювати поні Раріті. Нумо дивитися і малювати разом!

Текст і зображення: Аліна Монич
Відео:
Phoenix Animation