Головною причиною негараздів останніх 28 років були керівники всіх рівнів країни, їх некомпетентність, радянська культура.

Нам у спадок від СРСР залишилась колоніальна керівна управлінська еліта, яка була навчена придушувати все раціональне, ініціативне, розумне. Політикою СРСР було призначення росіян та інших неукраїнців на керівні посади в УРСР.

Здібних українців керівників навпаки відбирали для навчання і призначення в РСФСР та інші республіки. Розумних керівників просто «викачували», вичавлювали з країни. Частина талановитих управлінців після розпаду імперії емігрувала в USA, GB, EU, бо не вписувалась в команду постколоніального правлячого класу.

Без національної еліти в приватному і державному секторі марно намагатись наздогнати Польщу, Естонію, Литву, Латвію, Чехію, Словакію, Німеччину за рівнем економічного розвитку, добробуту населення.

Яку модель управління, державного ладу можна з мінімальним спротивом суспільства впровадити в країні?

Є російська, норвезька, фінська, шведська, польська, литовська, естонська, канадська американська.

Беремо тимчасово на 10-25 років модель, впроваджуємо. Єдина проблема, що для кожної моделі потрібна верхівка(правлячий клас) відповідної національності.

Цей підхід назвемо «варяги». Його впроваджували в країні останню тисячу років відповідні варяги, правлячі еліти.

Єдина вада, яку помітив за тисячу років уважний читач: цей метод не працює вже тисячу років. Відбувається конфлікт культур між «варягами» і українцями.

1. Якщо національна управлінська еліта вже є, то їх потрібно знаходити, запрошувати на керівні посади.

2. Якщо відповідних кадрів нема, то варто вже зараз відбирати талановиту молодь у віці 16-25 років, навчати, готувати. Щоб через 10-20 років передати владу наступній генерації еліти.

Єдиний вихід — знайти і запросити українських емігрантів з Канади, ЄС, США, ВБ працювати в країні.

Повернути в країну десять тисяч керівників з сучасною культурою, досвідом роботи на глобальному ринку, в ТНК.

Чому не варягів, іноземців? Їх з'їдять, знищать. Це лише питання часу.

Практика показує, що росіяни, євреї, американці, британці, поляки, німці в керівництві України насамперед працюють в інтересах власних імперій! Невже Ви очікували, що буде інакше? Тоді для Вас кепські новини. Треба починати жити власним розумом.