5d313c5a1c518.jpg

Лише перезаснування країни «на нових територіях». #Еміграція однодумців, заснування сіл, міст з власними законами без спадку руйнівних, шкідливих ідеологій, артефактів, структур, інститутів держав минулого.

Нове #суспільство, нова #нація!

Завдання партій, лідерів сучасності зруйнувати залишки старого світу, ладу, ідеологій: соціалізму, комунізму, капіталізму, лібералізму. Вони його виконають за кілька років, навіть якщо самі не усвідомлюють свого призначення.

Ви вважаєте, що в Києві та інших містах з наявною культурою суспільства, цінностями можна створити нову країну, новий суспільний лад?

Ті, хто хотів суспільний лад американців, англійців, німців, італійців, іспанців, поляків, жити у відповідних культурах емігрували до цих країн.

Культура, суспільний лад країн визначається селами, містами і суспільством, яке їх створило за сотні років, десятки поколінь.

Щоб змінити цінності і культуру потрібно створювати нові села, розбудовувати міста з людьми, що мають потрібні цінності, культуру.

Українські міста за останні 500 років були осередками польської, єврейської, російської та української культур. Наскільки вдалим вийшло це змішання культур можна довго сперечатись.

Тим більше, що міст з польсько-єврейською культурою після 20 століття практично не лишилось. У 18-20 століттях в українських містах домінувала російська культура.

Села можна вважати прикладом українскої монокультури з малим впливом інших культур.

Київ останні 100 років є місцем змагання української і російської культур. За столицю та міста у війнах завжди найзапекліше протистояння.

Повернення в занедбані села, розвиток хуторів як один з варіантів, повернення до витоків.

Китайський варіант з переселенням людей в містах, між районами, з використанням рейтингів поки не має шансів.

Для проривних революційних змін суспільства в країні загалом потрібні диктатура, політична воля.

P.S. підказують, що варіант з переселенням спільнот вже не спрацює, не та епоха...