5caead3573ea7.png

Україна надала безвіз громадянам країн ЄС без умов ще 2005 року.

Може запроввдити біометрику для громадян ЄС, ЗДА та інших країн при в'їзді в Україну?

Паспорти, контроль при перетині кордонів з'явились в Європі років 100 тому. Як людство попередні 4 тисячі років жило у Європі без цих «досягнень» цивілізації?

Може ставлення людей з старої Європи, ЄС до українців як людей третього сорту є принизливим?

Що змінилось за останні 30 років у порівнянні з попередніми 500-ма між країнами, народами, суспільствами?

Звичайно народи Східної Європи останні 25 років стрімко розвивались завдяки величезним кредитам Європи західної, ЗДА . Їх прогрес у залученні технологій, робочої сили, приході ТНК неймовірний.

Розвиток суспільства, суспільних відносин, державних інститутів так само вражає?

Звичайно «стіна» шенгену, паспортного контролю ЄС з сучасними «прикордонними» технологіями вражає. Різноманітні стіни людство навчилось будувати з завзяттям, яке варте кращого застосування.

Чи сприяє розвитку Східної Європи політика останніх 100 років?

Спочатку дві світові війни 1914-1945 рр, поява СРСР і «залізна завіса 1950 -1990 відокремили, мінімізували контакти українців з жителями „Європи“. Зауважте, багато хто в Україні не вважає себе „європейцями“! Хіба не дико це звучить для країни, де розташований географічний центр тієї самої Європи?

Економічний занепад, нова руїна 1991-2019 відкинули націю на манівці, переферію сучасної цивілізації, фактично викреслили з „золотого мільярду“. Хоча ще 30 років тому українці були в авангарді передових, технологічно розвинених народів: атомні станції, корабле-, авіа-, автобудування. Наявність АСУ в армії, державному управлінні. Електрички, метро, система залізниць, аеропортів в обласних центрах, судна на підводних крилах, мережа університетів, інститутів, НДІ, сучасна промисловість другої половини 20 століття.

Як можна було так деградувати лише за 30 років? Звичайно процес деградації, руїни і занепаду був керований. Системи такого рівня самі по собі так легко і просто не руйнуються. Що і хто були факторами руїни, виконавцями плану керованої деградації однієї з найчисельніших націй, народу Європи?

Це якась форма колективного божевілля, суїциду? Зруйнувати власну економіку, знищити промисловість, порізати заводи і фабрики на металобрухт, перетворити населення на злиднів і жебраків, найбіднішу націю Європи?