Населення наївно вважає, що сучасною державою може керувати одна людина як у 8-18 століттях!

Вже у 17-20 століттях буржуазні революції відбувались тому, що в державах виникали десятки центрів влади, управління.

Тогочасні системи монархій, сучасні інститути президентів не відповідають наявним системам влади, розподілу повноважень.

Якщо у 9-14 століттях владу ділили князь, воєвода, митрополит, то сучасна держава має десятки центрів концентрації влади.

Влада модерних країн має місцеву владу міст. Наприклад Київ, Одеса, Харків, Львів з агломераціями за кількістю населення як деякі країни ЄС: Литва, Естонія, Монако.

Є рівні влади земель як у Німеччині, є країн. Вже більше 20 років триває наднаціональний проект євро, де владу має ЄЦБ та національні центри емісії.

Сучасні центри влади: центробанк, суди, парламент, землі(полки, повіти), міста, спецслужби, корпорації.

В Україні є кілька центрів влади(інститутів): президент, ВРУ, кабмін, судова система, ЗСУ, МВС, корпорації, міста 500+ тис. Окремо можна виділити ФПГ.

Вважав, що корисно попрацювати навіть волонтером місяць в прогресивній команді з сучасними технологіями щоб розвідати кухню, бути в курсі інструментів виборчих технологій.

Але є відчуття, що вибори у наступні 25 років не будуть проривною технологією. Це атавізм 18-20 століття. На зміну демократії, бюрократії, номенклатурі людство у 21 столітті створить нову систему влади.