Перше, що вразить Вас у місті – тисячі людей у метро, на вулицях, велелюдних базарах і площах. Навіть якщо Ви інтроверт, то робота або навчання за кілька років додасть десятки нових знайомих.

Десятки вродливих жінок, успішних чоловіків. Мерседеси і BMW з шкіряними салонами на вулицях є чимось недосяжним. Артефактами і атрибутами успішного життя нових українців: бізнесменів, рекетирів, чиновинків. Ти також хочеш бути успішним і мрієш про люксове авто і квартиру в центрі, або принаймі в одному з престижних районів. Може ми народились на 3-5 років пізніше і не потрапили в хвилю несподіваного успіху, або просто доклали мало зусиль щоб здійснити мрії, реалізувати бажання.

Постійний гамір на основних вулицях. Звук потягів у метро переслідуватиме своїм монотонним звуком. Білий шум.
Часто виникає відчуття, що від нього важко сховатись. Починаєш шукати магазин, під'їзд де за скляними або дерев'яними дверми шум притлумлюється і давить менше. До нього звикаєш за кілька тижнів, без нього через роки навіть трохи не комфортно, коли вночі або зранку огортає тиша на кілька хвилин.


Тетяна. Це ім'я переслідувало мене в місті. Тієї весни я познайомився з кількома десятками дівчат, добра половина з них носили це ім'я. Не знаю чи запам'ятався я багатьом з них весною, влітку 98 року. Гормони грали, тож улюбленим заняттям після пар або на сесії були знайомства з головною принадою міста.

В Києві відсоток вродливих жінок на вулицях досить високий, конкурувати зможуть хіба що Житомир, Миколаїв, Луганськ, Львів. Якщо Ви молодий чоловік і бажаєте знайти когось щоб потеревенити, поспілкуватись, то це саме те місто, де це зробити найлегше. Достатньо перебороти себе і поставити мету. Або попросити вищі сили посприяти приємним знайомствам, гарному настрою випадкової перехожої на зупинці, вулиці, в парку, на спортивному майданчику, дискотеці, у гуртожитку.

І ось цей момент настає. В душі починає щось ворочатись, млосне відчуття, якщо не зараз то коли? І ти йдеш, вітаєшся, запрошуєш на прогулянку, або повільний танець. Стрибаєш у вир нових відчуттів, натяків, мовчанок, доторків, ароматів.
Після танців, кількох хвилин, годин разом, коли аромат її парфумів залишається на долонях, сидиш ніби у прострації і насолоджуєшся викидом ендорфінів. Найщасливіші моменти студентського життя.

Так ти почував себе щасливим в ті дні і місяці безтурботного студентського життя. Хтось робив кар'єру, створював бізнес, приватизував заводи, фабрики, нерухомість, брав участь у бандитських розбірках. Тобі все це було не потрібно. Найвищу насолоду отримував від читання книжок у бібліотеці Вернадського, прогулянок парками весняної столиці, приємних знайомств і спілкування з вродливими жінками.

Гуртожиток №16 КНУ. Там все почалось. Він став домівкою на 5 років навчаня. Це зараз однокурсники працюють у Microsoft, Amazon, мають власні компанії. В другій половині 90-х ми були бідними студентами колишньої радянської країни, які вчились, відривались. Ні, відриватись на повну ми тоді не вміли і не могли, бракувало грошей :) Обшарпані стіни нового гуртожитку, який двадцять п'ять років не бачив ремонту. Потьоки води по стінам туалетів і душів у блоках, відсутність освітлення, лампочки без абажурів, загажені плити на кухнях, таргани. Навіть ліфт не відомо коли працював у цій 9-ти поверховій будівлі.

Корпуси факультету на ВДНХ, куди можна дійти за 20-25 хвилин, побудовані за кубинським проектом. Вони досі вражають архітектурним стилем і рішеннями. Автоматичні системи, які відкривають і закривають шторки у трикутних вікнах склепінь аудиторій 39 і 43. Коридори з радянським паркетом, який зберігся донині. А вже минуло 18 років. Коли в «14-15 роках вперше після величезної перерви підходив до корпусів „на виставці“, то плакав від спогадів і емоцій, які накотили.

Зараз поруч з корпусами новий мікрорайон, досить комфортний і наівіть красивий.
Стадіон, спорткомплекс з басейном. Липи, які ми саджали у 97-98 роках стали височенькі за два десятки років.
Якщо Ви вчились на фізичному, радіо-фізичному, кібернетиці або мехматі університету Шевченка, завітайте і полиньте спогадами у молодість. Надзвичайні емоції гарантовані!



Київ (у попередніх серіях)