Якщо 90% населення не розуміють процесів в СРСР 1980-1990, і його уламках в 1991-2005. Не усвідомлюють причин розпаду, планової деконструкції, утворення «незалежних» держав РФ, України, Білорусі, Казахстану, країн Балтії, то проблема з освітою. Наявністю адекватних книжок, науковців, аналітиків, аналітичних центрів.

Міф про «совок розвалився» комусь вигідний, якщо його втовкмачували роками. Де совок розвалився? В РФ досі при владі «совок» ВВП і КДБ(ФСБ). Так, імперія втратила значні людські і промислові ресурси, прикинулась «мертвою», однак це дало змогу відправити в США і ЄС мільйони аґентів, про що СРСР міг тільки мріяти.

Кримінал і номенклатура «переписала» на себе та дітей активи СРСР, які формально належали 285 мільйонам людей. Замість 7 млн членів КПРС активи опинились у власності 10 тисяч сімей. Процес тривав 30 років. Так зрозуміло?

P.S. без «гравіцапи» імперії не літають, а якщо й літають, то тихенько...

P.P.S. Маркс писав свою теорію для 21 століття. Прогрес соціалізму ми спостерігаємо в ЄС, особливо в Швеції, Норвегії, Греції.

Нелюдський експеримент запровадження соціалізму на століття раніше в СРСР і Німеччині призвів до війни і десятків мільйонів жертв.