Що має робити #президент?

Організовувати людей на спільну справу!

Часи коли був один провідник на десятки мільйонів людей минули.

В майбутньому кожен сам вирішуватиме буде він сам провідником, або шукатиме свого провідника, президента.

Ви можете платити податки провіднику, вимагати звіту за надані гроші. Якщо Вас не влаштує провідник, волонтер, то можете знайти іншого або самій(самому) стати лідером. #Вибори — це релікт, пережиток минулої епохи.

Ви підтримуєте існування інститутів президента, парламентаризму, загального виборчого права? Може за чверть віку варто визнати, що запровадження елементів західної демократії в українське суспільство призвело до занепаду країни?

Може краще провести децентралізацію влади, збору «податків» і витрати суспільних ресурсів? Перенести центр напрацювання і ухвалення рішень на максимально нижній щабель самоорганізації?

Право обирати провідників, лідерів матимуть люди, які віддають певну суму грошей щомісяця. Наприклад від 1000 до 10000 гривень. Цей вибір «президента» людина робитиме щомісяця своїми грошима. На перехідний період у кілька років можна зберегти інститути президента, Верховної Ради, центрального збору і розподілу податків; системи працюватимуть паралельно.

Вже можна розпочати тестування системи через благодійні фонди. Кандидат в президенти створює благодійний фонд, в багатьох вони вже є. Громадяни перераховують 1000 грн щомісяця своєму кандидату або кільком кандидатам(в президенти, волонтери, назва не важлива). 100000 тис людей це 100 млн гривень! Досить вагома сума щоб показати команду, проекти, зробити щось для суспільства. Навіть 10 тис. людей достатньо для тестування, це 10 млн гривень на місяць. За півроку люди побачать реальні результати своїх кандидатів, проголосують гривнею. Або пересвідчаться в помилковості вибору.

Таке тестування доступне для українців, які постійно чи тимчасово живуть за межами країни. Або навіть для українців-громадян інших країн.

Якщо люди не можуть довірити кандидату тисячу гривень(6тис. за півроку), то як довірити 70 тисяч гривень податків на рік, які сплачує людина з середньої зарплати 7351 грн?

Який сенс голосувати за кандидата, якому Ви не довіряєте?

$37 або €32 євро щомісяця. Але через півроку напевно знатимете чого вартий кандидат! Це краще ніж п'ять років чекати чергових виборів, якщо помилились. Шанс людям, які голосували проти всіх на минулих виборах, або проголосували за «непрохідного» кандидата. Спробуйте.

Панацеї не існує. Пошук нових систем організації суспільства, громад варто вже зараз. Цілком може виявитись, що в різних містах, землях люди підтримують різні форми самоорганізації. Нав'язування однієї безальтернативної системи звужує вибір людей. Здається вже зрозуміло, що стара система не працює не через ті чи інші прізвища, а через невідповідність форми організації потребам суспільства, сучасним викликам?

P.S. Цікавіше запропонувати людям планети нову систему. Це краще за грабунок народів колишньої імперії або війна з нею.

Систему держави, імперію може зруйнувати контрсистема, новий суспільний лад.

Ця система універсальна, вона може сподобатись не тільки росіянам, а і французам, німцям, американцям, англійцям, полякам та іншим народам.

Починайте жити в майбутньому вже сьогодні!