Росіяни, російськомовні поводяться як лисиця з відомої казки «Заюшкина избушка». Це на генетичному рівні. Вдертись, правдою, брехнею, підступом пролізти в чужу оселю і виселити згодом хазяїв. Таку ж тактику і стратегію бачили по захопленню українських міст в Московським царством з 17 століття. Спочатку військові залоги, згодом збільшення своїх, а далі депортації, виселення українців протягом 18-20 віків на Кубань, Зелений та Сірий клини, Далекий Схід і Сибір.

За такою ж схемою русифікувались губернські, обласні і районні центри, міста, містечка і навіть села.

Львів, Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Одеса та інші міста як красномовні приклади. Процес русифікації триває досі. В Україну їдуть журналісти, спеціалісти, підприємці і управлінці. Нова навала гайдарів, кисельових, шустерів, вороненкових, новінських, бабченків та інших триватиме. Будуть нові вишукані форми російської навали «переселенців», «борців з режимом», «активістів», «правлячої еліти», «опозиції», тощо.

Зверніть увагу на YouTube канали «вДудь», Познера, Шария та інших публічних інтелектуалів. Українська інтелигенція дивиться російських інтелектуалів, бо альтернативних українських дуже мало.

Як Україна збирається перемагати в інформаційній війні без сотень власних інтелектуалів, інформаційного продукту, генерування власних смислів, сенсів?

Що вже казати про YouTube канали для широких мас населення, в інформаційному просторі інтернет відео панує російськомовний контент від блазнів, ігроманів до моди, стилю, історії, будівництва та інших сфер інтересів мільйонів споживачів онлайн відео.

«Русский мир» проривається у розріджений український простір за допомогою сучасних інструментів.

Що українці роблять щоб наповнити YouTube українським контентом, популяризувати власні канали, інтелектуалів, продукт для масового глядача?