Кому заважають бабусі, які торгують на вулицях? Привчить їх до ринків, де вони безкоштовно продаватимуть вирощене. Або вільно за символічну плату в 5 гривень. Чому місцева влада не створює зручних умов для торгівлі городиною у відведених для цього місцях? Адже 80% місць на ринках, наприклад Святошино порожні в будні дні. Там є проблеми з інфраструктурою як і в інших місцях. Незручно підходити. Використовуйте досвід Китаю, Індії, країн Азії.

Проблему вуличної торгівлі не вирішити без участі всіх сторін, насамперед покупців, які купують в переходах, на вулицях. Це рівень культури і недопрацювання поліції, місцевої влади.

Чому за УРСР не торгували масово на вулицях? Міліція краще працювала за поліцію? Не було мафії і криміналу на ринках, ціни за місце нижчі?

#Ринок був центром середньовічного міста! Ви уявляєте маленьке містечко без ринку в центрі? Як приклад Львів: площа ринок.

Зростання міст і поява мегаполісів зламали в багатьох великих містах цю традицію. Хоч ринки є в кожному районі вони не відівграють вже роль тих центрів обміну інформацією, товарами послугами. З'явились супермаркети, мережі, магазини. Ці процеси і заклади змінили міста.

Центрами міст стали університети, театри, музеї, громадські простори.

Сучасне місто шукає нові форми інститути, простори.

Але ринки в архаїчних і домодерних суспільствах не здають позицій і прориваються у вигляді вуличної торгівлі в переходах, на вулицях, в публічних просторах.

Поки не відбудеться модернізація суспільства, міст за європейським або іншим зразком ми спостерігатимемо скочування, повернення до архаїки, прорив архаїчних форм в суспільні простори.

#торгівля #базар