В РФ є кілька угруповань з різними стратегіями відносно України, Білорусі. Два виступають за війну(уряд, частина АП), одна за мир(частина АП+частина керівництва думи) за словами М. Мінакова. Стратегії цих груп відносно Білорусі можуть бути різними.

Що українці роблять для того щоб посилювати розкол в російських елітах, посилення певних угруповань?

Який сенс для РФ впливати на українців і білорусів комплексним інформаційно-психологічним впливом?

Адже ці спецоперації дзеркально впливають на самих росіян. Республіки СРСР залишаються в певному сенсі ментально пов'язаними. За аналогією дзеркальних нейронів. Тобто вплив на українців і білорусів призводить є фактично впливом на росіян.

Тому всі деструктивні впливи є шкідливими насамперед для Росії.

Якщо українці почнуть дзеркально повторювати дії росіян за останнє десятиліття, то це викличе надзвичайно негативні наслідки як для Росії так і України. Так РФ має кращі позиції для захисту інформаційного простору, контроль держави, спецслужб над ЗМІ, телебаченням, громадянами.

Але чи допомогло все це врятувати царський режим від краху 100 років тому?

Росіяни принаймі розуміють в якому світі живуть, як відстали і продовжують відставати від інших країн в розвитку суспільства, саморозвитку. Намагаються надолужити відставання системно, навіть на державному, корпоративному рівні.

В Україні більшість людей навіть не намагаються зрозуміти своє становище. Не аналізують процеси, дії рефлективні і з великим запізненням. Влада самоусунулась від актуалізації викликів, які стоять перед народом, людьми, країною. Ці виклики не існують в інформаційному середовищі. Відсутнє обговорення в експертних колах екологічних, суспільних, економічних проблем.

А найбільші проблеми виникнуть через роботизацію, штучний інтелект, безробіття мільйонів, зникнення окремих професій і цілих галузей.

Людство за 10-15 років перейде на відновлювані джерела енергії. В Україні в ЗМІ і на телебаченні обговорюють контроль над викопними джерелами(газ, нафта, вугілля), конфлікти навколо ренти, конкуренцію олігархів за грошові потоки.

Кам'яна доба скінчилась не тому, що закінчилось каміння.

Епоха нафти, газу, вугілля скінчиться не тому, що вичерпаються ці природні копалини. Просто сонячна і вітрова генерація стає дешевшою навіть за атомну.

Правлячі верстви Росії і України в 2004-2017 роках конкурували за контроль і розподіл прибутків від ренти газу, нафти, вугілля. Вони навіть не схаменулись як пролунали перші дзвоники про закінчення нафтової і газової епох.

Що найцінніше імпортували з Білорусі,України, Росії в 1989-2017 США, ЄС, Ізраїль та інші країни?

Що буде цікавити інвесторів в 2020-2050?

18.02.17

P.S.

Фінансові розвідки світу знають які активи є в українських олігархів, які суми виводились і виводяться з України. Що американцям, європейцям заважає перерозподілити ці активи, потоки «на себе»?

Так, деякі спроби були. Але вони напевно хочуть легально володіти активами у майбутньому, оримати легальні доходи в 2017-2050 роках.

Якщо не вписатись в розподіл зараз, то в 2020 буде вже пізно.