Якщо українцям бізнес, держава будуть платити пристойну зарплату на рівні 1000 євро на місяць(7-10 євро за годину), то люди гаруватимуть 350 днів на рік.
Малі зарплати(100-300 євро) — призводять до того, що люди не бажають працювати. Який сенс йти на роботу? Щоб заробити 10 євро за день???
Якщо людина знатиме, що за день заробить 40-60 євро, то це буде найкращим стимулом працювати без вихідних!
Це написано в підручниках з економіки за 10-11 клас. Звичайно українські бізнесмени не вчили економіку в школі! Ось в цьому і є проблема! Відсутність елементарних базових знань з економіки.
Як можна стати успішною країною, якщо бізнес, підприємці не володіють елементарними знаннями з економіки, використовують хибні практики?
З цього випливає проблема з дефіцитом кваліфікованих людей.
Який сенс людині працювати за 200-500 євро на місяць в Україні, якщо за в ЄС за ту ж саму роботу європейські підприємці заплатять 1000-2000 євро?

В Україні є консенсус між владою і підприємцями щодо мінімізації оплати праці населенню. Що держава, що приватний бізнес всі 27 років існування держави платить людям мізерні зарплати. В цьому і є основна проблема країни.

Як кажуть нема пива — нема роботи!

Психологію людей змінити важко. Підприємці і держава звикли отримувати ренту з низької оплати праці 20 млн працездатного населення. Виїхати 10 млн у ЄС, РФ, де платять більше? Саме такий процес відбувається вже 10 років. Зростатиме мобільність населення — емігруватимуть. Війна сприяє зростанню мобільності.
Вже зараз країна стоїть перед проблемою тотальної еміграції цілого покоління 20-40 річних людей. Навіть коміки жартують на цю тему.
Підприємці, чиновники змінять підхід? НЕ ВІРЮ!
Потрібно усувати чиновників старої генерації тотально від влади. Підприємці, які звикли платити мало самі збанкрутують.
На їх місце можуть прийти колишні емігранти, які зараз вже мають капітал і відкривають бізнес у ЄС.